Baptiste napisał(a):Jakiego rozwiązania ci brakuje? Jakiej prawnej formy zatrudnienia, której nie możesz zrealizować z pracodawcą?A czy ja napisałem, że mi czegokolwiek brakuje? Oprócz faktu iż muszę co miesiąc oddawać państwu dość dużą kwotę, czuję się uczestnikiem wolnego rynku. Więc nie rozumiem po co to pytanie.
Cytat:A jest z tym obecnie tak słabo, że pracodawcy zupełnie nie kryją się z tym, że zatrudniają kogoś na umowę cywilnoprawną w przypadku gdy powinna mieć miejsce inna umowa (już w samych ogłoszeniach to widać).No i bardzo dobrze, że taki usus się utrwalił i dzięki temu państwo nie bardzo może cokolwiek z tym zrobić.
Machefi napisał(a):Czyżby Zefciu oficjalnie potwierdził, że łamie prawo?No i proszę - Machefi otwarcie stwierdził właśnie, że jestem bandytą, bo mam działalność. A mieć jej nie powinienem (co Machefi najwidoczniej widzi prozorliwymi oczyma). Ja się drogi Machefi zdecydowałem kim chcę być, odpowiednią umowę zawarłem, a ty się odpierdol. Jak uważasz, że jestem bandytą, to na mnie donieś.
W dodatku śmie pouczać innych którzy domagają się przestrzegania prawa,
że to on ma rację? Łamie prawo i uważa, że to nie nasza sprawa?
Zefciu zdecyduj się kim chcesz być i odpowiednio do tego podpisuj umowy.
Wbrew temu co libertarianie twierdzą nie ma w naszym kraju pełnej dowolności zawierania umów, musielibyście najpierw zmienić prawo.