Machefi napisał(a):wszyscy są emerytami bo limit wieku i stażu to dyskryminacjaOczywiście pomysł, że emerytura to sprawa umowy między obywatelem i funduszem emerytalnym w ogóle Ci do głowy nie przychodzi. Bo i po co? ,
Cytat:można tak jeszcze długoWłaśnie nie można długo. Istnieje pewien zakres spraw, który musi być regulowany przez państwo. Poza tym można zdać się na dobrowolne umowy.
Cytat:Aby jechać samochodem można nie mieć prawa jazdy aby prowadzić samochód prawo jazdy jest wymagane. Przy czym posiadanie prawa jazdy jest jedynie potwierdzeniem umiejętności, jeśli są wątpliwości co do nich może być odebrane.Z cyklu banał na dziś... A co w krajach, gdzie tego świstka nie wymagają?
Cytat:Tu jest to bardzo jasno napisane kim jest pracownik - czegoś nie rozumiesz, pytaj. Tylko potraktuj tekst całościowo, bez wyrywania pojedynczych zdań z kontekstu.Przecież zapytałem. Przedstawiłem trzy przykłady sytuacji. Proszę wyjaśnić, kiedy mamy do czynienia ze stosunkiem pracy, a kiedy nie.
Cytat:To sobie go pomiń i odpowiedz na pytanie.Niepokoi mnie minimalnie, że są ludzie, którzy chcą mnie uszczęśliwiać na siłę za moje pieniądze.