zefciu napisał(a):Oczywiście pomysł, że emerytura to sprawa umowy między obywatelem i funduszem emerytalnymOczywiście że nie. Od takich umów to są towarzystwa ubezpieczeniowe, zawierasz polisę na życi i dożycie (do określonego wieku lub przeżycie iluś lat) i w zależności od tego otrzymujesz umowę określającą twoje prawa i obowiązki (wielkość składki). Nie myl tego z emeryturą, bo to nie to samo.
Cytat:Istnieje pewien zakres spraw, który musi być regulowany przez państwo.Tu się zgadzamy, nie zgadzamy się jaki ma być ten zakres.
Cytat:A co w krajach, gdzie tego świstka nie wymagają?To się do nich przeprowadź zamiast twierdzić że u nas nie wymagają w związku z czym nie łamiesz podobno prawa. Znów kręcisz, a właściwie nigdy nie przestałeś. Zlituje się w końcu nad tym kotem.

Cytat:Niepokoi mnie minimalnie, że są ludzie, którzy chcą mnie uszczęśliwiać na siłę za moje pieniądze.Standardowa wypowiedź Zefcia. Na pytanie co go niepokoi odpowiada w jakim stopniu go to niepokoi. W dodatku o ile wcześniej pomstował, że ktoś mu się w życie wpierdala, to teraz usiłuje sugerować, że go to w zasadzie nie rusza.:p
Oczywiście na swoje pytania żądasz i dostajesz odpowiedzi. Nie wiem czy dalej mam traktować Cię poważnie.
PiS to dwa kłamstwa i spójnik
Andrzej Duda pełni obowiązki prezydenta, ale nie jest głową państwa - Włodzimierz Cimoszewicz
No dobra, przyznaję, jestem lewakiem.
Andrzej Duda pełni obowiązki prezydenta, ale nie jest głową państwa - Włodzimierz Cimoszewicz
No dobra, przyznaję, jestem lewakiem.