Machefi napisał(a):W odróżnieniu od ciebie Zefciu dla mnie to nie jest kwestia wiary, tylko ogląd rzeczywistości.Ponieważ nie mamy danych, to i trudno "obejrzeć rzeczywistość". Ale z mojego oglądu wynika, że jest to norma.
Cytat:Nigdy nie dostałem takiego wyboru i zawsze gdy proponowano mi zlecenia, za taką samą pracę jaką obok wykonywali pracownicy na umowę o pracę, było to dla mnie niekorzystne w co najmniej kilku punktach.Jakich?
Cytat:Niezgodna z prawemNo niestety... Ale to powiedz Baptiste, który twierdzi, że wszystko jest OK.
Cytat:nie do końca też uczciwa bo różne są obowiązki i prawa pracownika tak jak różny jest charakter pracyJa nawet nie wiem, kto u mnie jest na jaką formę.
Cytat:nie wszyscy mogą być programistami.No co Ty nie powiesz?
Cytat:Do urlopu nie masz prawaJasnowidz?
Cytat:Zefciu też sobię cenie, tyle że mi konkretnie wychodzi że umowa o pracę jest korzystniejsza niż zlecenie również finansowo.No to tak pracuj.
Cytat:Po prostu Zefciu myśli z perspektywy swojego wykształcenia i zawodu w jakim pracujeMoje wykształcenie nie ma żadnego związku z moim zawodem. Więc znowu pudło. Proponuję w ogóle przestać zgadywać na mój temat, bo nie wychodzi.