Baptiste napisał(a):Nie o takim zróżnicowaniu pisałem. Pisałem o zróżnicowaniu płciowym pary adopcyjnej. Pary homo takowego zróżnicowania posiadać nie będą.No nie będą, tak samo jak pary hetero nie posiadają jedności płciowej.
Baptiste napisał(a):Zwróć uwagę, że cały czas piszę o parze homoseksualnej a nie o osobie homoseksualnej. Pary homoseksualne są różnopłciowe (no chyba, że sklecimy takie coś jak homo facet i homo baba, którzy są w związku).Pary homoseksualne są różnopłciowe dobrze się czujesz? Twierdzisz, że piszesz tylko o parach, a nie adopcjach pojedynczych. To właśnie dlatego ci napisałem, że teraz lesbijka może sobie z tęczową flagą w ręku pójść do Domu Dziecka po adopcje, a następnie w domu tworzyć rodzinę, wychowując dzieciaka ze swoją nieformalną partnerką. A teraz poczytaj sobie o implikacjach zarówno dla dziecka, jak i nieformalnej matki na wypadek rozejścia się obu pań. W sytuacji analogicznej, ale pary hetero, która jako para dokonała adopcji, dziecko ma prawnie zapewniony kontakt z dwójką rodziców, a nie tylko jednym. Dziecka prawo gówno obchodzi i przywiązuje się do obydwu pań jak do własnych rodziców. Jest to jawna dyskryminacja i działanie na szkodę nie tylko par homo, ale również, a może przede wszystkim dzieci, kiedy to w majestacie prawa pozbawia się zapewnienia widzeń z obojgiem rodziców.