Baptiste napisał(a):Jednosc płciowa nie jest pożądanym stanem w przypadku wychowywania dzieci.Możesz jaśniej? Niby co to ma wspólnego z "osobistymi celami i marzeniami dziecka". Jesteś wszystkimi dziećmi, że wiesz co chce każde z nich?
Z dwóch przyczyn:
1. Ze względu na osobiste cele, marzenia dziecka.
Baptiste napisał(a):2. Ze względu na rolę jaką odgrywają płcie w rozwoju dziecka. Wrzucałem już przy podobnej dyskusji na tym forum linki do stron gdzie ta sprawa (istota roli ojca, matki, konsekwencje braku, któregoś z nich) była ujęta z naukowego punktu widzenia.Była ujęta na przykładzie patologii wyciągniętych wśród związków hetero. Chcesz patologię porównywać z normalnymi rodzinami. Porównuj pełne rodziny hetero z pełnymi rodzinami homo, tylko wówczas porównanie będzie miało sens.
Baptiste napisał(a):Rozmawiam o adopcji dzieci przez pary homoseksualne.A ja rozmawiam o tym, że brak prawnej możliwości adoptowania dziecka przez pary homo skutkuje pojedynczymi adopcjami, a potem dziecko i tak jest wychowywane w rodzinie homo. Wszystko byłoby ok, gdyby nie problemy dotykające zarówno dziecko jak i jednego z rodziców na skutek braku praw adopcyjnych jednego z nich. W poprzednim poście wypisałem konkretnie jakie to są problemy.
Baptiste napisał(a):Btw. Osoba samotna o niebo rzadziej uzyskuje dziecko drogą adopcyjną. Zwyczajnie przegrywa konkurencję z parami.Rzadziej, ale uzyskują. Pary są faworyzowane, co nie oznacza, że jednostki nie otrzymują dzieci.