exodim napisał(a):Źródło z Le Figaro w skrinie.To co zacytowałeś nie jest bezpośrednim tłumaczeniem z Le Figaro, tylko opracowaniem ideologa homofobicznej pch24.pl na podstawie artykułu z Le Figaro, a to "drobna" różnica.
exodim napisał(a):Nie wiem, badania nie widziałem. Nie wiem kto je przeprowadzał i na czyje zlecenie, jaka była metodyka ani właściwie nic oprócz czczego artykułu, który byłeś łaskaw przekopiować.Tam wszystko jest kto przeprowadził badań. Jeśli nie znasz angielskiego to wystarczyło zapytać, ale i tak powinieneś się domyśleć, bo tam jest jak byk napisane "Melbourne University of Australia".
Śmierć Szczurów napisał(a):To naucz się czytać po francusku, bo ja tylko skanując artykuł, znalazłem informację na czym polegała jego krzywda.A Ty się naucz rozróżniać opracowanie od tłumaczenia.
Śmierć Szczurów napisał(a):Dokładnie przedmiotem badań było 500 dzieci, nie wiadomo ile było wychowanych w homoseksualnych rodzinach i nie wiadomo jak ustalano "kids' self-esteem, emotional health, and the amount of time they spent with their parents.", które to (poza czasem spędzonym z rodziną) są pojęciami niedookreślonymi.Oczywiście Ty jesteś specjalistą od oceniania metodologii i poszczególnych kryteriów badań. Nie masz żadnej wiedzy, by podważać rzetelność badań, których zresztą pełny raport ukaże się dopiero we wrześniu. To są "initial reports" i jako takie je przedstawiłem, wiedząc jak bardzo ucieszą tutejszych homofobów.
Śmierć Szczurów napisał(a):No i z artykułu nie wynika jaki jest związek między zdrowiem a wychowywaniem w homoseksualnej rodzinie, więc już się tak nie podniecaj sensacyjkami z jakiejś podrzędnej gazetki.Podniecam się tym co uznaję za stosowne. Żadne sensacje, a czy podrzędnej to nie wiem. Gazeta nie kreuje swoich ideologii (w przeciwieństwie do np. pch24.pl), tylko podaje naukowe wnioski z badania, powołując się przy tym na wypowiedzi specjalistów, którzy przeprowadzili badanie. Wnioski mogą Ci się nie podobać, ale nie masz żadnych podstaw, by negować rzetelność badań.