GoodBoy napisał(a):To co zacytowałeś nie jest bezpośrednim tłumaczeniem z Le Figaro, tylko opracowaniem ideologa homofobicznej pch24.pl na podstawie artykułu z Le Figaro, a to "drobna" różnica.
Poza drobnymi wstawkami nie wpływającymi na meritum jest to dobre tłumaczenie. A poza tym jak chciałbyś to stwierdzić, skoro nie znasz francuskiego?:roll:
Akurat osobisty, intymny dramat i tragedia jak najbardziej pojawiają się w artykule Figaro, więc co łżesz?
GoodBoy napisał(a):A Ty się naucz rozróżniać opracowanie od tłumaczenia.
A Ty się naucz czytać po francusku, bo bez tego nie jesteś w stanie wykazać, że tekst wrzucony przez Exodima, nie jest tłumaczeniem (a jest).
GoodBoy napisał(a):Oczywiście Ty jesteś specjalistą od oceniania metodologii i poszczególnych kryteriów badań.
Skoro ich nie przedstawiono, to nie muszę być, bo nie ma na razie co badać w tym zakresie. Za to mogę odnieść się do tak kretyńsko niedookreślonych pojęć jak zdrowie emocjonalne.
GoodBoy napisał(a):Nie masz żadnej wiedzy, by podważać rzetelność badań, których zresztą pełny raport ukaże się dopiero we wrześniu.
A Ty nie masz żadnej wiedzy, by ich rzetelność i wiarygodność wniosków prezentowanych w artykule potwierdzić, więc mówię po raz kolejny, żebyś się tak nie podniecał.8)
GoodBoy napisał(a):To są "initial reports" i jako takie je przedstawiłem, wiedząc jak bardzo ucieszą tutejszych homofobów.
"Interim reports" znawco tłumaczeń z francuskiego nieznający francuskiego.
GoodBoy napisał(a):Gazeta nie kreuje swoich ideologii (w przeciwieństwie do np. pch24.pl), tylko podaje naukowe wnioski z badania
Ty się dziecko naucz co znaczy pojęcia nauka, zanim będziesz znowu sadził takie bzdury jak naukowe wnioski z artykułu mówiącego o zdrowiu emocjonalnym.:]
No i ja słowem nie wspomniałem o kierunku ideologicznym tej gazety - obrona wyprzedzająca atak sugeruje, że jednak jest coś na rzeczy.:lol2:
GoodBoy napisał(a):nie masz żadnych podstaw, by negować rzetelność badań.
A Ty nie masz podstaw by ją potwierdzić, więc nie masz czym się podniecać, dziecko drogie.:twisted:
"All great men should be haunted by the fear of not living up to their potential.
All loyal men should be haunted by the fear of not having done enough for their country.
All honourable men should be haunted by the fear of not having lived a life worthy of those men who came before us." Sigurd
All loyal men should be haunted by the fear of not having done enough for their country.
All honourable men should be haunted by the fear of not having lived a life worthy of those men who came before us." Sigurd