CreatedMind napisał(a):Marihuana to dół finansowy dla większości regularnych palaczy i kopalnia pieniędzy dla hodowców i niektórych dilerów.
To podsumowuje najlepiej dzisiejsze warunki tego towaru :wink:
Chciałbym w tym momencie zwrócić uwagę na pewną stronę regularnego palenia, z której korzysta wielu palaczy-w tym ja.
Otóż, jak ktoś już mądrze w wątku wspomniał wystarczy zapalić minimalną ilość aby osiągnąć ten stan.Wiem o tym już od samego początku kiedy palę(8 lat wstecz) dlatego dla rzetelnego porównania powiem Wam, że paląc 2-3 razy w tygodniu 1 gram marihuany starcza mi na 4 do 6 tygodni
mieszkam w Danii, tu 1 gram kosztuje 100dkk(jakieś 50 zł)
Dlatego uważam, że wszystko jest dla ludzi i trzeba wiedzieć jak z tego korzystać.
Potwierdzam, że:
-marihuana uzależnia psychicznie
-marihuana obniża libido
-palenie marihuany NIGDY nie prowadzi do sięgnięcia po ciężkie narkotyki-sięgają idioci oraz Ci, którzy są podatni-to są narkomani a nie palacze marihuany
-haszysz po paleniu powoduje zwiększony apetyt na sex
-marihuana ma negatywny wpływ na pamięć.
-marihuana uśmierza ból-jest wyśmienita na katar-nie znam lepszego medykamentu na katar
-palenie marihuany zwiększa apetyt(tzw gastrofaza)
-palenie marihuany zwiększa kreatywność(tuż po zapaleniu i aż do końca dnia czyli do zaśnięcia.Nie ma mowy o podobnych akcjach przed, czy po
Nie zgadzam się z twierdzeniem typu:
-marihuana uzależnia fizycznie
-marihuana powoduje depresje, psyhozy-może powodować-u osób i tak już podatnych na choroby psychiczne.
-marihuana leczy raka-mit!Została po raz pierwszy przepisana w USA osobom chorym na raka, jako środek uśmierzający ból
-palenie marihuany wiąże się z ogromnymi kosztami-oczywiście wielu ludzi pali day by day do każdego blanta wsypując 1 gram-żal mi takich ludzi i uważam, że powinni czym prędzej zaprzestać palenia-są skończonymi kretynami
Mierzi mnie:
-nazywanie marihuany narkotykiem-albo nie nazywamy jej narkotykiem albo nazywamy narkotykiem także:kawę, herbatę, papierosy, alkohol, słodycze
-kojarzenie palaczy marihuany z otępiałymi kretynami
-budowanie własnych opinii nt marihuany na podstawie incydentów z udziałem osób palących, które przewracały się na twarz...Na świecie średnio co 9 sek umiera człowiek więc pewnie co jakieś 6 ktoś przewraca się na twarz-z wszelakich powodów
I taka konlkuzja:potrzeba nam jeszcze bardzo dużo zrozumienia w kwestii marihuany.Można na ten przykład zajść w głowę, dlaczego marihuana jest nielegalna, nastepnie pójść tropem medialnej propagandy aby na koniec dojść do zaskakującego wniosku, który nijak ma się do bzdur zewsząd słyszanych o trawie...