Gocek napisał(a):Jesteś homofobem wtedy kiedy Ci pasuje, nie jesteś wtedy kiedy Ci pasuje,Nie jestem homofobem nigdy. A według GB jestem homofobem zawsze..
Cytat:dokładnie jak z pracownikiem i pracodawcą,Nie jestem pracodawcą - pogiglałeś z przedsiębiorcą.
Cytat:a tak naprawdę nie wiesz kto to jest homofob, bo nikt Tobie tego nie wykazał.A to już nie moja wina, że nie umiesz zdefiniować pojęć, których używasz.
Cytat:Czy zgadzasz się z postulatami i sprawami, o które walczą środowiska homoseksualne?No właśnie. Homofob to nie osoba niechętna homoseksualistom. Homofob to osoba, która nie zgadza się ze wszystkim z organizacjami, które nominują homofobów.
Cytat:Czy uważasz, że dyskryminacja (w rozumienia równości wobec PRAWA) środowisk homoseksualnych to fikcja, a środowiska te walczą o jakieś przywileje?No i proszę - aby nie być homofobem trzeba jeszcze wierzyć w fakt dyskryminacji homoseksualistów. Mógłbym obracać się wyłącznie w środowisku homoseksualistów, ale jeśli nie wierzę, że są oni dyskryminowani - jestem homofobem.
Czyli Gocek dokładnie ilustruje problem o którym mówię. Według goodboyów bycie homofobem nie jest uzależnione od stosunku do homoseksualistów, tylko do określonych organizacji i poglądów.