zefciu napisał(a):Nie zgadzam się z częścią postulatów.Jeszcze niczego nie wykazałem, ale dziękuję za odpowiedzi.
Uważam, że w Polsce nie ma prawnej dyskryminacji homoseksualistów.
Rozumiem, że teraz wykażesz, że jestem homofobem?
Czy wg Ciebie pary homoseksualne, analogicznie do par heteroseksualnych (równość wobec prawa), powinny mieć możliwość posiadania i wychowywania dzieci?
Czy wg Ciebie osoby o tej samej orientacji seksualnej powinny mieć prawo do instytucji związku partnerskiego czy rodziny, analogicznie do par heteroseksualnych?
Czy wg Ciebie orientacja seksualna powinna determinować dostępność lub jej brak do niektórych zawodów, np: nauczyciela, pedagoga, psychologa etc.?
Czy wg Ciebie osoby homoseksualne są chore i powinny się leczyć?
Czy wg Ciebie pracodawca może zwolnić pracownika z tego powodu (uzasadnienie rozwiązania stosunku pracy), że w międzyczasie okazało się, że pracownik jest homoseksualistą?
Wydaje się, że wiara w cuda znika w jednej dziedzinie tylko po to, by zagnieździć się w innej. Karol Marks
Jedyne, co - jak sobie pochlebiam - zrozumiałem bardzo wcześnie, jeszcze przed dwudziestką, to to, że nie powinno się płodzić. Emil Cioran
Kapitalizm bez bankructwa jest jak chrześcijaństwo bez piekła. Frank Borman
EL
Jedyne, co - jak sobie pochlebiam - zrozumiałem bardzo wcześnie, jeszcze przed dwudziestką, to to, że nie powinno się płodzić. Emil Cioran
Kapitalizm bez bankructwa jest jak chrześcijaństwo bez piekła. Frank Borman
EL