zefciu napisał(a):Czyli mamy definicję numer pięćdziesiąt:Wyrwane z kontekstu... jak zwykle, te same sztuczki.
homofob to osoba, której logiki nie podziela GoodBoy
GoodBoy napisał(a):Wiem, że nie uważacie, że homoseksualiści są gorzej traktowani i to jest w waszej logice podstawą do nie uznawania się za homofobów.
Homofobia
Przeczytaj sobie Zefciu, jak nie wiesz czy jesteś homofobem. Oczywiście zawsze możesz kłamać, ale kogo to w zasadzie obchodzi?
18 stycznia 2006 Parlament Europejski w swojej rezolucji zdefiniował homofobię jako "nieuzasadniony lęk i niechęć wobec homoseksualizmu oraz osób homoseksualnych, biseksualnych i transseksualnych, oparte na uprzedzeniach podobnie jak rasizm, ksenofobia, antysemityzm i seksizm"[22]
I na tym można poprzestać, co do definicji.
Wydaje się, że wiara w cuda znika w jednej dziedzinie tylko po to, by zagnieździć się w innej. Karol Marks
Jedyne, co - jak sobie pochlebiam - zrozumiałem bardzo wcześnie, jeszcze przed dwudziestką, to to, że nie powinno się płodzić. Emil Cioran
Kapitalizm bez bankructwa jest jak chrześcijaństwo bez piekła. Frank Borman
EL
Jedyne, co - jak sobie pochlebiam - zrozumiałem bardzo wcześnie, jeszcze przed dwudziestką, to to, że nie powinno się płodzić. Emil Cioran
Kapitalizm bez bankructwa jest jak chrześcijaństwo bez piekła. Frank Borman
EL