DziadBorowy napisał(a):Widzę, że z Twoją znajomością języka angielskiego jest tak samo jak ze znajomością matematyki :lol2:No to popatrzmy raz jeszcze:
Każdy widzi linki, które wkleiłem i może jasno przeczytać co jest tam napisane więc się nie kompromituj. Jest tam co prawda mowa o zarażonych AIDS ale w zupełnie innym kontekście.
Cytat:The age distribution of AIDS deaths of males who have sex with males [MSM] was estimated from obituaries in the Washington Blade, a gay newspaper. Statistics from the 2003 HIV/AIDS Surveillance Supplemental Report are highly congruent with deaths of MSM due to AIDS from these obituaries. Death due to AIDS in old age was most frequent for heterosexuals and least frequent for MSM who were drug abusers. Obituaries in the Washington Blade are thus consistent with and may be representative of deaths due to AIDS among MSM. The latest CDC report tends to strengthen the overall finding based upon obituaries: that the lifespan of MSM is shortened two to three decades by AIDS and, possibly, other causes."Pogrubiłem kwintesencję obnażenia twojej nieznajomości angielskiego + wykazałem w poście wyżej twój brak logiki, poprzez zacytowanie co jest największym ryzykiem hiv u MSM.
DziadBorowy napisał(a):Proszę wskazać gdzie w tych badaniach jest o tym mowa :lol2:Już to cytowałem i raz jeszcze specjalnie dla Ciebie to zrobię, ale jak widać nie znasz angielskiego:
Bo oczywiście nic takiego tam nie ma. Jasnym jest, że seks bez zabezpieczeń jest jednym z powodów - ale badanie nie dotyczyło wyłącznie MSM uprawiających taki seks ale wszystkich MSM również tych którzy uprawiali seks z gumką.
Cytat:Unprotected receptive anal sex is the sexual behavior that carries the highest risk for HIV acquisition.Unprotected to nawet angielskiego nie trzeba znać, żeby się domyśleć o co chodzi, jednak Dziad nie wie

DziadBorowy napisał(a):Nie. Przy założeniu, że geje w badanym mieście nie zmienią swoich nawyków seksualnych i np. nie zaczną zakładać gumek. Chociaż nawet to nie pozwoli im na tak samo bezpieczny seks jak u heteryków.Ci geje, którzy dotychczas nie zakładali gumek, a nie wszyscy geje, jak błędnie sugerujesz. Żeby wyciągnąć wniosek, który tu stawiasz, należałoby znać statystykę gejów:
- ile jest wszystkich MSM (twarde dane, nie prognozy)
- jaki % z nich uprawia anal
- jaki % z uprawiających anal stosuje gumki
Zatem czekam na powyższe statystyki, a jak nie potrafisz ich przedstawić to przestań bredzić i zapisz się na dobry kurs językowy.