DziadBorowy napisał(a):Tak - zwiększone ryzyko śmierci wynika właśnie z AIDS - ale badanie nie było przeprowadzane wyłącznie na zarażonych jak to przed chwilą twierdziłeś.Zatem zacytuj fragment, który wspomina o nie zarażonych, albo przestań być "głąbem kapuścianym".
DziadBorowy napisał(a):Cytowałeś ale z zupełnie innego badania CDC. W tych które ja wkleiłem nie ma ani słowa o tym, że badanie dotyczyło tylko niezabezpieczonych pederastów. Dotyczyło wszystkich - tylko, że ich upodobania i nawyki seksualne sprawiają właśnie, że częściej umierają na AIDS.Nigdzie nie było słowa o tym, że dotyczy wszystkich MSM. Wręcz przeciwnie, zawsze przy MSM była wzmianka o hiv/aids, ale że masz problem z logicznym myśleniem oraz nie znasz angielskiego lub znasz go bardzo połowicznie, a do tego jak widać masz nieczyste intencje wobec gejów, to bredzisz jak potłuczony. Widać też, że nie masz zielonego pojęcia jak się prowadzi statystyki hiv.
DziadBorowy napisał(a):Proszę zatem wskazać gdzie w tych linkach które wkleiłem jest mowa o tym, że ta średnia długość życia dotyczy wyłącznie gejów, którzy bzykali się bez gumek.Sugerujesz, że badania się wzajemnie wykluczają?
DziadBorowy napisał(a):Napisz mi na jakie Ty chodziłeś abym wiedział, których unikać :lol2:Chodziłem na takie, które mnie nauczyły znaczenia "due to", czyli czegoś czego ciebie jak widać nie nauczono...