CiekawostkiOPoranku napisał(a):Ale nie wymaga. Paczki zostały wysłane przez pracownika poczty który zatwierdził, że owy napis na paczce nie może być podstawą do jakiegoś specjalnego traktowania - a gdyby tak było, to jest to dyskryminacja.
Może dyskryminacja, a może po prostu bardziej rozbudowane procedury, jak już napisałem.
CiekawostkiOPoranku napisał(a):To dość naiwne. Pełno jest przykładów ideologicznych prześladowań. Byłoby trudno wyobrazić sobie nawet, że w takiej instytucji jak poczta nie znajdzie się na drodze takiej przesyłki kilka osób które uznają, że byłoby lepiej/nie zaszkodzi jeśli taka przesyłka będzie potraktowana inaczej
Nic mi o tym nie wiadomo. Od jakichś kilkunastu lat jestem agnostykiem, i nigdy nie spotkały mnie żadne prześladowania. Może mam szczęście. Zresztą nawet jeśli masz rację, to i tak Twoje prywatne przekonania nie wpływają na wynik eksperymentu (tak jak nie wpływają moje - oficjalny wynik jest na razie "nierozstrzygnięte" ponieważ mamy przynajmniej dwie hipotezy - moja i Twoją - które równie dobrze wyjaśniają badane zjawisko. Z tego powodu wszyscy piszą, że badanie jest nierzetelne, a nie dlatego, że negują rzekome prześladowania ateistów).
CiekawostkiOPoranku napisał(a):Jak ustosunkujecie się do tego cytatu z badania?
Inny kontynent, inne procedury. A może uważasz, że rzekoma niechęć do ateistów znika magicznie po przebyciu oceanu? To dopiero absurdalna hipoteza.