DziadBorowy napisał(a):Takie samo jak wśród klechów. Klechy to pedofile a pedały łażą po ulicach z gołymi dupami gorsząc dzieci i młodzież i roznoszą HIVaTylko, że widzisz... To nie stereotypy.
Skoro uzasadnieniem odnośnie obrażania księży mogą być negatywne stereotypy o nich w które wierzysz to uzasadnieniem do obrażania gejów powinny być negatywne stereotypy odnośnie gejów.
Pedofilia jest w Kościele podobnie jak HIV wśród środowiska homoseksualnego.
Tu chodzi o co innego.
KK w swojej zapiekłości pisze o jakiejś wstrzemięźliwości, gdy księża mają na boku kobiety, co samo w sobie jest kuriozalne i godne pogardy, przyznasz. Gej natomiast z gołą dupą nie lata, bo zostałby aresztowany nawet w najbardziej liberalnym państwie świata. Nie mówi nikomu, jak ma żyć i kazań nie wygłasza.
Witold napisał(a):Czy ty zdajesz sobie sprawę, jak żałosne jest to co właśnie napisałeś?Dlaczego żałosne? Prawdziwe... Jeśli nie mam powodu, to nie wyzywam nikogo. Bo po co? Wtedy to rzeczywiście żałosne. Jeśli taki powód mam, to dlaczego mam nie okazywać pogardy?
Chcesz pozwolić, by inni byli wyzywani od tak? Za rude włosy, leworęczność, żydostwo, noszenie okularów itd. itp.
Trzeba patrzeć na czyny człowieka, a nie na to, czy jest zielony, brązowy czy sraczkowaty.
Ty chcesz bronić /tak mi się wydaje/ nie oceny jego czynów, ale tego jak się ubiera, jak się uśmiecha i jak kocha. To dopiero żałosne!
"Nic nie jest potężniejsze od wiedzy; królowie władają ludźmi, lecz uczeni są władcami królów".