nonkonformista napisał(a):Należy się zastanowić, który model z dwóch powyższych skrajnych modeli /LGBT i zdjęcie które wrzuciłeś, oraz 'pedały do gazu'/ jest lepszy dla społeczeństwa jako całości. Jeśli żaden to może należałoby wypracować inny, tylko jaki.
.
A skąd w ogóle pomysł, że któryś z tych jak sam przyznajesz skrajnych modeli ma szanse się przyjąć ? Oba to zwyczajne patologie i dające amunicję stronom konfliktu.
Cytat:A jeśli chodzi o hipokryzję.
Mówię 'klecha', bo nimi gardzę, można też gardzić gejami - proszę bardzo. Musi być jednak powód.
Jeśli tego powodu nie ma, a ktoś nazywa kogoś 'pedałem', bo tak, to ty nazywasz to hipokryzją.
No to już Ci pokazałem, że Twoje powody do obrażania "klechów" są identyczne z tymi powodami do obrażania "pedałów". Każdy kto nazywa gejów pedałami jakieś tam powody ma.
Cytat:Tymczasem hipokryzję rozumiałem zawsze w ten sposób:
mówię jedno, robię drugie. Kwestia pogardy, czy też jej braku nie ma tu nic do rzeczy.
No dokładnie przecież to robisz. Obrażanie ogółu klechów jest ok - bo zdarzają się źli księża. Obrażanie pedałów jest złe - bo nie ma do tego żadnego powodu.
Cytat:Jestem zwolennikiem ubóstwa, ale gromadzę skarby. Hipokryzja!
Mówię, że jestem lewicowcem, ale głosuję na partię prawicową. Hipokryzja! itd.
Walczę z brakiem tolerancji ale klechom to bym najchętniej zamknął mordy aby nie wygawywali swoich bredni. Hipokryzja!
"Wkrótce Europa przekona się, i to boleśnie, co to są polskie fobie, psychozy oraz historyczne bóle fantomowe"