DziadBorowy napisał(a):No dokładnie przecież to robisz. Obrażanie ogółu klechów jest ok - bo zdarzają się źli księża.Zdarzają się dobrzy
Ale myślę, że tutaj krytyka jest innego rodzaju, tzn. klecha jest z założenia, ze względu na pełnioną funkcję i role społeczne, odbierany negatywnie. Nawet jak jest dobrym księdzem, to sam fakt istnienia tej organizacji i realizacji jej interesów jest dla GoodBoya czymś negatywnym społecznie. Choć może się mylę. I myślę, że dotyczy to nie tylko klechów ale również ich innych odpowiedników w określonych religiach.Cytat:Obrażanie pedałów jest złe - bo nie ma do tego żadnego powodu.Tutaj jest cecha, na którą nie mamy wpływu, jak np: kolor włosów, skóry, czy oczu, czy pochodzenie.
Wydaje się, że wiara w cuda znika w jednej dziedzinie tylko po to, by zagnieździć się w innej. Karol Marks
Jedyne, co - jak sobie pochlebiam - zrozumiałem bardzo wcześnie, jeszcze przed dwudziestką, to to, że nie powinno się płodzić. Emil Cioran
Kapitalizm bez bankructwa jest jak chrześcijaństwo bez piekła. Frank Borman
EL
Jedyne, co - jak sobie pochlebiam - zrozumiałem bardzo wcześnie, jeszcze przed dwudziestką, to to, że nie powinno się płodzić. Emil Cioran
Kapitalizm bez bankructwa jest jak chrześcijaństwo bez piekła. Frank Borman
EL