GoodBoy napisał(a):Tylko, że Ty nie jesteś "resztą społeczeństwa".Jak to nie jestem? Członkiem ani sympatykiem ruchu LGBT nie jestem, więc logicznie rzecz biorąc muszę być przedstawicielem "reszty".
GoodBoy napisał(a):W Polsce nie ma takiej dziczy jak w Rosji, jest też zupelnie inne prawo, jesteśmy czlonkiem UE.Prawo się zmienia, co widzimy zarówno w Rosji, w UE, jak i również wy chcecie zmieniać.
GoodBoy napisał(a):We wszystkich zachodnich krajach, emancypacja LGBT odbyła się wyjściem na ulicę i walką o swoje prawa + edukacja społeczeństwa. Nie ma innej opcji.Inną opcją jest na przykład ograniczyć swoje wydumane żądania do bardziej rozsądnego poziomy, i skończenie robienia z siebie zawodowych krzykaczy nowej lewicy. Obecne sukcesy ruchy LGBT na zachodzie są związane tylko i wyłącznie z pozycją polityczną i możliwościami nowej lewicy, z którą jest on w ścisłym sojuszu, a wręcz jej skrzydłem. Kiedy tylko ten ruch polityczny znajdzie się w opałach, ruch LGBT też poczuje gorąco. Fakt, sposób na spełnienie swoich żądań szybki, pewnie najszybszy z dostępnych, ale stawianie wszystkiego na jedną kartę ma też swoje wady.
Karta ta jest obecnie silna na zachodzie, ale nigdzie nie jest napisane że tak pozostanie na zawsze - w Polsce ta karta jest mniej silna, a w Rosji jest wręcz mało realna.
Faktem jest że bez nowej lewicy i jej wpływów ruch LGBT nie ma żadnego znaczenia.
GoodBoy napisał(a):Jeśli masz inne pomysły na to jak przyspieszyć legalizację małżeństw homo i adopcję dzieci w Polsce to słucham, sprzedaj nam swoje patenty, a postawimy Ci pomnikNa Twoim miejscu raczej bym się zastanawiał nad długoterminową trwałością zmian jakie ruch LGBT wywalczył lub próbuje wywalczyć, oraz wpływem wspomnianego akcentu na szybkość uzyskiwania tych zmian na ich długotrwałość.
Nations do not survive by setting examples for others. Nations survive by making examples of others.