To forum używa ciasteczek.
To forum używa ciasteczek do przechowywania informacji o Twoim zalogowaniu jeśli jesteś zarejestrowanym użytkownikiem, albo o ostatniej wizycie jeśli nie jesteś. Ciasteczka są małymi plikami tekstowymi przechowywanymi na Twoim komputerze; ciasteczka ustawiane przez to forum mogą być wykorzystywane wyłącznie przez nie i nie stanowią zagrożenia bezpieczeństwa. Ciasteczka na tym forum śledzą również przeczytane przez Ciebie tematy i kiedy ostatnio je odwiedzałeś/odwiedzałaś. Proszę, potwierdź czy chcesz pozwolić na przechowywanie ciasteczek.

Niezależnie od Twojego wyboru, na Twoim komputerze zostanie ustawione ciasteczko aby nie wyświetlać Ci ponownie tego pytania. Będziesz mógł/mogła zmienić swój wybór w dowolnym momencie używając linka w stopce strony.

Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Robotum sapiens? Czy roboty zapanują nad Ziemią (w sensie dosłownym)?
Fazyka napisał(a):Przytocz, proszę

No kurwa do czego np. ja się w tym temacie odnosiłem ?
Nie muszę przytaczać aby wiedzieć o czym pisałem...
Ja się odnosiłem przecież jedynie do twojego twierdzenia ze wizja Wachowskich jest zależna od ropy...
NIP ci ładnie napisał w jednym wyrazie ze to energia jest potrzebna a nie ropa...

EDIT:
No ale jak chcesz cytatów to zrobię wyjątek i się dla ciebie wysilę tym jednym razem :
CM napisał(a):A skąd wiesz ze człowiek nawet chociażby za 1000 lat nie wymyśli "zastępstwa" dla ropy ?
CM napisał(a):Skąd wiesz ze rozwój nie posunie się tak daleko ze kiedyś ropa będzie tylko starym wspomnieniem z kronik historycznych ?
CM napisał(a):W jego przykładzie ktoś uważał ze nie można dolecieć na orbitę bo energii stworzonej przez spalanie węgla jest za mało tak samo jak ty uważasz ze pomysł wachowskich nie powstanie bo skończy się ropa.
CM napisał(a):No mnie się nie udało ale może NotInPortland jaśniej do niego przemówi ze rozwój na ropie się nie zatrzyma a przynajmniej to najbardziej prawdopodobne rozwiązanie.

Nawet Fizyk znalazł analogiczną sytuacje aby opisać twoje zachowanie:
Fizyk napisał(a):Kiedyś ktoś (nie wiem, czy nie przypadkiem Kelvin) obliczył, że nie da się dolecieć na orbitę, bo energii ze spalania węgla jest za mało, żeby sam ten węgiel tam wynieść.

NIP napisał(a):Człowieku, po jaką cholerę Tobie za 500 albo 1000 lat ropa?
NIP napisał(a):Maszyny potrzebują energii a nie ropy.
Neuromancer napisał(a):Po prostu jest mnóstwo alternatyw. Jak skończą się zapasy ropy to z dwutlenku węgla będzie można jeszcze je uzyskiwać (wynalazek którejś z polskich uczelni!). A potem np. taki prąd może łatwo zastąpić paliwa kopalne czy to poprzez rozwój odnawialnych źródeł czy przez różne zimne fuzje. Już dziś energia atomowa jest najefektywniejsza, następny krok to rozwój tych technologii. I tyle.

Kurwa starczy tego cytowania bo zaraz ta wypowiedz będzie miała dwa metry długości a i tak nic to nie da skoro za pierwszym razem nie dotarło......
Prawie wszystkie wypowiedzi z poprzednich stron się do tego odnoszą a ty jeszcze tego nie zauważyłeś...
"Człowiek cnotliwy dobre wypowiada słowa, ale nie zawsze ten, kto dobre powiedział słowo, jest cnotliwy."
-Konfucjusz
Odpowiedz

Wiadomości w tym wątku
Robotum sapiens? Czy roboty zapanują nad Ziemią (w sensie dosłownym)? - przez CreatedMind - 28.07.2013, 16:33

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości