To forum używa ciasteczek.
To forum używa ciasteczek do przechowywania informacji o Twoim zalogowaniu jeśli jesteś zarejestrowanym użytkownikiem, albo o ostatniej wizycie jeśli nie jesteś. Ciasteczka są małymi plikami tekstowymi przechowywanymi na Twoim komputerze; ciasteczka ustawiane przez to forum mogą być wykorzystywane wyłącznie przez nie i nie stanowią zagrożenia bezpieczeństwa. Ciasteczka na tym forum śledzą również przeczytane przez Ciebie tematy i kiedy ostatnio je odwiedzałeś/odwiedzałaś. Proszę, potwierdź czy chcesz pozwolić na przechowywanie ciasteczek.

Niezależnie od Twojego wyboru, na Twoim komputerze zostanie ustawione ciasteczko aby nie wyświetlać Ci ponownie tego pytania. Będziesz mógł/mogła zmienić swój wybór w dowolnym momencie używając linka w stopce strony.

Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Robotum sapiens? Czy roboty zapanują nad Ziemią (w sensie dosłownym)?
Berzerker napisał(a):To dotyczy państw demokratycznych. W Iraku nie było demokracji.
W krajach niedemokratycznych ludzie też muszą się liczyć z ponoszeniem konsekwencji decyzji podejmowanych przez rządzących, ale z tą różnicą, że na decyzje te nie mają żadnego wpływu.
Trochę tak, jak w przypadku porwania samolotu pełnego ludzi przez terrorystów i kierowania go na zaludnione obszary - niestety dla niewinnych pasażerów, samolot musi zostać zestrzelony.

Berzerker napisał(a):wcale nie chciałem żeby nasi żołnierze zarzynali wieśniaków gdzieś na bliskim wschodzie ucząc ich demokracji kulą karabinu.
Ale wcześniej pewnie brałeś udział w wyborach reprezentantów, którzy później podejmowali decyzję o wysłaniu wojsk.
Mniejszość, która miała inne zdanie, nie przestaje być z tego powodu obywatelami tegoż państwa (no chyba, że chce).

Berzerker napisał(a):Czy teraz, skoro jesteśmy w roli pomocników agresora, jakiś Arab mógłby spokojnie odjebać mi łeb argumentując to słowami: "to za to, że wysłałeś swoje wojsko do nas"? :8O:
Tak.
Skoro jesteś obywatelem, czyli współtworzysz państwo, które wysłało gdzieś swoje wojska, to jest możliwe, że komuś to się nie spodoba i weźmie Cię na swój celownik.
Takie coś miało już miejsce w Madrycie w 2004 roku oraz rok później w Londynie.

Berzerker napisał(a):jestem antydemokratą, zupełnie się brzydzę demokracją. I co?
Masz trzy wyjścia:
  1. Zmienić kraj czyli doprowadzić do zlikwidowania demokracji.
  2. Pogodzić się z demokracją i jej konsekwencjami.
  3. Zrzec się obywatelstwa i jak najszybciej opuścić ten kraj.
Co wybierasz?
Zamierzam stworzyć mężczyznę i kobietę z grzechem pierworodnym. Następnie zamierzam zapłodnić kobietę samym sobą, tak abym mógł się narodzić. Będąc człowiekiem, zabiję się w ramach ofiary dla samego siebie aby ocalić Cię od grzechu na który Cię początkowo skazałem... TA DA!!!
Odpowiedz

Wiadomości w tym wątku
Robotum sapiens? Czy roboty zapanują nad Ziemią (w sensie dosłownym)? - przez NotInPortland - 28.07.2013, 18:46

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości