Baptiste napisał(a):Ażeby mówić o rozprzestrzenieniu trzeba mieć jakiś punkt odniesienia. Ja mam taki punkt odniesienia-a mianowicie środowisko homo. Porównując liczbę występujących zakażeń w tych dwóch środowiskach jednoznacznie trzeba powiedzieć ,że hiv rozprzestrzeniony jest w środowisku homo. Rozprzestrzeniony to bowiem nie to samo co obecny. To większa skala, a większa skala jest w twoim środowisku.To bazując na linkach, z których korzystasz, zacytuj nam tu ładnie jaki % hetero jest zakażeń i jaki % zakażeń jest homo? Porównując ten sam obszar geograficzny dla obu orientacji, najlepiej naszą rodzimą Europę. Zweryfikujemy, czy twoje insynuacje o rzekomym "rozpowszechnieniu" tylko u homo są prawidziwe :]
Baptiste napisał(a):Nie zrobiłem tego bo prawdopodobieństwo zakażenia wirusem hiv jest znacząco większe w środowisku homo niż u hetero. Toteż w przypadku homo uzasadnionym jest napisać, że hiv jest u was rozpowszechniony.Nie jest. Prawdopodobieństwo zarażenia jest związane z ryzykownym kontaktem seksualnym, a nie orientacją seksualną. Doucz się. U mnie prawdopodobieństwo zakażenia jest znikome, bo używam gumki i już twoja historyjka rozpada się w drobny maczek.