idiota napisał(a):To jest bełkot jako zdanie twierdzące.Grypa jako choroba, jest normą (gdzie odniesienie do choroby), czyli powoduje dla siebie właściwe, nienormalne funkcjonowanie organizmu.
Cytat:Choroba to stan nienormalnego funkcjonowania organizmu.Owszem.
Cytat:zatem napisałeś tyle:Tak nie napisałem.
"Grypa to normalne nienormalne funkcjonowanie organizmu."
Cytat:Pomijam już fakt, że nadal nie napisałeś co to jest norma, podałeś jedynie wadliwe przykłady.norma
1. «ustalona, ogólnie przyjęta zasada»
2. «ilość, miara, granica przewidziana jako wymagana lub obowiązująca w jakimś zakresie»
3. «ilość pracy wyznaczona do wykonania w określonym czasie»
4. «pełny lub skrócony tytuł dzieła wypisany drobnym drukiem na dolnym marginesie pierwszej kolumny każdego arkusza drukarskiego książki»
norma prawna «reguła zachowania się, skonstruowana na podstawie przepisów prawa»
norma techniczna «dokument określający właściwości lub wymagania ilościowe, którym powinien odpowiadać dany przedmiot»
normy heteronomiczne «normy ustalone nie przez tych, których mają obowiązywać»
PS Mexican state of Colima allows same-sex civil unions
Wydaje się, że wiara w cuda znika w jednej dziedzinie tylko po to, by zagnieździć się w innej. Karol Marks
Jedyne, co - jak sobie pochlebiam - zrozumiałem bardzo wcześnie, jeszcze przed dwudziestką, to to, że nie powinno się płodzić. Emil Cioran
Kapitalizm bez bankructwa jest jak chrześcijaństwo bez piekła. Frank Borman
EL
Jedyne, co - jak sobie pochlebiam - zrozumiałem bardzo wcześnie, jeszcze przed dwudziestką, to to, że nie powinno się płodzić. Emil Cioran
Kapitalizm bez bankructwa jest jak chrześcijaństwo bez piekła. Frank Borman
EL