idiota napisał(a):Sam się zgodziłeś, że choroba to nienormalne funkcjonowanie organizmu, a teraz kręcisz...Staram się jedynie wyjaśnić o co mi chodziło. Czy to oznacza wg Ciebie kręcenie?
Cytat:Choroba nie jest "sama w sobie i dla siebie" normą, bo nie jest tożaden byt,tylko stan pewnego bytu - organizmu i to nie normalny.W takim znaczeniu, zgadza się, tj. w odniesieniu do zdrowego organizmu, nie jest normą. Jednakże stan choroby jest normą dla żywych organizmów, podobnie jak stan zdrowia. Organizmy są zdrowe i chore. Rozumiesz o co mi chodzi?
Cytat:Tutaj:z jakiś powodów udajesz, że jest inaczej.Nie udaję. Staram się wyjaśnić skąd u mnie taka postawa.
Wydaje się, że wiara w cuda znika w jednej dziedzinie tylko po to, by zagnieździć się w innej. Karol Marks
Jedyne, co - jak sobie pochlebiam - zrozumiałem bardzo wcześnie, jeszcze przed dwudziestką, to to, że nie powinno się płodzić. Emil Cioran
Kapitalizm bez bankructwa jest jak chrześcijaństwo bez piekła. Frank Borman
EL
Jedyne, co - jak sobie pochlebiam - zrozumiałem bardzo wcześnie, jeszcze przed dwudziestką, to to, że nie powinno się płodzić. Emil Cioran
Kapitalizm bez bankructwa jest jak chrześcijaństwo bez piekła. Frank Borman
EL