nonkonformista napisał(a):Dobrowolnie...
- A co powie pani Zdzisia, gdy się nie pojawię w kościele.
Taa. Zwłaszcza ludzie młodzi przejmują się tym co powie pani Zdzisia. Dodatkowo w centrum miasta, gdzie praktycznie nikt nie zna sąsiada z dołu z nazwiska i imienia :lol2:
Cytat:- Wypada iść do tego teatru posłuchać, co też klecha będzie mędził. Przynajmniej później będzie można się pośmiać.Taa. Bo w czwartkowy letni świąteczny wieczór nie ma absolutnie żadnych innych ciekawszych rozrywek. Sami antyklerykałowie tam przyszli aby potem pisać artykuły pełne oburzenia na klechów do Faktów i mitów.
Cytat:- Pójdę, bo nie chcę zrobić przykrości rodzinie... itd. itp.Bo to wielki problem dla tych co nie chcą tam iść wyjść z domu i posiedzieć na ławce z kumplami aby "stara się o kościół nie pluła":lol2: Sam tak w młodych głupich czasach "buntu" robiłem.
Cytat:Konformizm w czystej postaci. Potrzeba to chęć akceptacji, a pójście do kościoła ma zapobiec niechęci społecznej. Tak się sprawy mają, Dziadzie Borowy,Nonkomformista został w medium i widzi co ludziom siedzi w głowach. Dodatkowo to medium w tym przypadku jest zarozumiałym, aroganckim dupkiem, które uważa, że wszyscy myślą dokładnie tak jak ono tylko się tego wstydzą (chociaż w tym przypadku faktycznie do wstydu za taki tok myślenia byłyby powody, gdyż zbyt lotny delikatnie mówiąc on nie jest
) :lol2:Dodam jeszcze, że poszli tam ludzie, którzy mieszkają mniej więcej tam gdzie ja. Ja do kościoła nie chodzę i nigdy nie spotkałem się nawet z najmniejszymi oznakami niechęci społecznej z tego powodu.
Cytat: aczkolwiek wiem, że słodko jest się oszukiwać.No to przestań się oszukiwać i zaakceptuj to, że sporo ludzi myśli inaczej niż ty i tego kościoła jednak potrzebuje.
Zresztą od ciągłego powtarzania wymyślonej przez siebie głupoty jeszcze gorsze jest wymyślanie kolejnych głupot na ich obronę. Przecież Ty chyba sam nie wierzysz w to co tu piszesz
"Wkrótce Europa przekona się, i to boleśnie, co to są polskie fobie, psychozy oraz historyczne bóle fantomowe"