exodim napisał(a):Turing został skazany na zabiegi chemiczneŁadnie to brzmi.
Lepiej niż "kastracja chemiczna".
exodim napisał(a):albo karę pozbawienia wolnościTeż ładniej brzmi niż "więzienie".
exodim napisał(a):przyznał się do przestępstwa polegającego na naruszeniu moralności publicznejNa polskie to będzie: "homoseksualizm".
exodim napisał(a):nie widzę powodu ani do przeprosin, ani tym bardziej do ułaskawienia, nawet przez współczesny wymiar sprawiedliwości.Czy Twoim zdaniem exodim, homoseksualizm jest chorobą?
FlauFly napisał(a):Jak dla mnie, karygodne jest, że istniały w ogóle takie zapisy w prawie, które doprowadziły do takiej sytuacji. Jednak nie wiem kto miałby za to odpowiadać, na pewno nie władza wykonawcza, jeśli już to ustawodawcza bądź sądownicza. Nie znam się na prawie anglosaskim, ale z tego co wiem to funkcjonuje tam prawo precedensowe, więc chyba władza ustawodawcza odpada. Generalnie ja bym nie szukał winnych, ale wyciągnął z tego nauki na przyszłość. Podobnie dla mnie śmiechu warte byłoby to tak jak szukanie winnych zabójstwa Jezusa wśród obecnych władz Włoch bądź Izraela.Nie chodzi o szukanie winnych, tylko o to czy byś przeprosił i ułaskawił pośmiertnie.
Do celów dyskusji zakładamy, że posiadasz techniczne możliwości przepraszania i ułaskawiania.
Przeprosiłbyś i ułaskawił?
Berzerker napisał(a):Nie.Czyli homoseksualizm jest chorobą, którą powinno się leczyć chemiczną kastracją lub więzieniem?
Berzerker napisał(a):A skąd w ogóle taka kwestia?A tak mi się przypomniało, że ostatnio rząd brytyjski pracował na specjalną ustawą ułaskawiającą.
Zamierzam stworzyć mężczyznę i kobietę z grzechem pierworodnym. Następnie zamierzam zapłodnić kobietę samym sobą, tak abym mógł się narodzić. Będąc człowiekiem, zabiję się w ramach ofiary dla samego siebie aby ocalić Cię od grzechu na który Cię początkowo skazałem... TA DA!!!