Marcin_77 napisał(a):No i CO mu zrobią? Ma prawo mówić co myśli, nikogo nie obraża, nie nawołuje do przemocy. "Tolerancja" Gudłaju drogi - "tolerancja", znasz takie długie słowo?Obraża - sprowadza nas do roli zwierząt chcących wyruchać każdego napotkanego faceta bez względu na wygląd.
Nawołuje do przemocy - maślane oczy do prawa rosyjskiego, popieranie homo jako tabu i ukrywania swojej tożsamości = to zawsze skutkuje eskalacją przemocy wobec grupy społecznej, ponieważ motłoch zawsze w ten sposób to pojmie (patrz co się dzieje w Rosji, patrz na katechizm KK i jego nauczanie nt. homoseksualizmu vs. faktyczne postawy katolików).
Co mu zrobią? Nic, poza tym, że zaszkodził Polsce na arenie międzynarodowym. Po raz kolejny przez głupotę jakiegoś patafiana dostaniemy wizerunkowo po dupie i będzie się o nas źle mówiło. Za bardzo nie orientuję się w sporcie, jednak mam nadzieję, ze do dupska dobiorą mu się jakieś sportowe komisje, czy coś w tym stylu i utemperują dziada.
Marcin_77 napisał(a):Raczej "downa" jak już. Poza tym - Tomaszewski ani fizycznie ani psychicznie nie wykazuje cech, które kwalifikowałyby go do społeczności ludzi chorych na Zespół Downa.Dlatego skorzystałem z kolokwializmu. "Down" byłoby obrazą ludzi z zespołem Downa.