Skywalker napisał(a):Do antykibicowskich użytkowników:
Kibice są różni ale bądź co bądź szacunek do kobiet mają i nikt mi wmówi że tak nie jest bo sam się z tego środowiska wywodzę. Przestańcie mi też pieprzyć o niszczeniu mienia, tramwajów itp. bo za takie coś we Wrocławiu można dostać wpierdol. Od kibiców właśnie. Rzucanie petard na stadionie też może grozić połamaniem rąk i nóg a w najlepszym wypadku upomnieniem słownym (standard na meczach). Łatwo jest ulec stereotypom i na widok łysego kolesia z siłowni i w szaliku klubowym pomyśleć "o, potencjalny zabójca". A prawda jest taka że właśnie tacy "doświadczeni" kibice są niegroźni i nic nikomu nie zrobią bez wyraźnego powodu. Co najwyżej wpieprzą jakiemuś bezdomnemu co zasmradza tramwaj albo napitemu Hiszpanowi co podchodzi do Polki z myślą że jest dziwką. Najbardziej niebezpieczni są gimnazjaliści którzy nie wiedzą o co chodzi w kibicowaniu i ci starsi nie raz muszą ich "naprostować".
Streściłem tu jedynie sytuację we Wrocławiu. Nie wiem za bardzo jak jest w innych miastach.
Tia ja nic nie pisałem o potencjalnych zabójcach, stereotypach, tylko o faktach.
A prawda jest taka, że nie wszyscy ludzie w szalikach rozrabiają, powiem więcej, rozrabiają, czy rycersko startują do Meksykańców, nieliczni, mniejszość. Ale to oni, tzw żyleta trzęsą tym wszystkim, a nie odwrotnie.
A jak wygląda sytuacja w innych miastach: proszę materiał poglądowy, z pobliskiego regionu
A gdzie ja się odwoływałem do Sienkiewicza?:8O:
Jeśli już to nie Bereza nam potrzebna, tylko francuska policja z lat dziewięćdziesiątych minionego stulecia.
Ostro, bezwzględnie i po równo, bez względu na płeć, orientację, wyznanie, kolor skóry czy szalika.
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _
Keep calm and blame Russia
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _
Keep calm and blame Russia