GoodBoy napisał(a):@Witold
Nie zmieniaj tematu. Do tamtego dawno się ustosunkowałem.
Owszem - powtarzając swoje kłamstwo i bredząc coś o tym, że "lekarze pytali jak umarł dziadek". Na cytowanie ustawy GoodBoy w ogóle nie reagował.
Jeżeli przeoczyłem jakiś post GoodBoya, w którym wycofywał się ze swojego twierdzenia, to proszę zacytować.
Cytat:Teraz załgałeś ponownie, że nie potrafimy udowodnić dyskyminacji. Podałem ci taki dowód, nie po raz pierwszy i nie po raz pierwszy ignorujesz go próbą zmiany tematu...
Zmiany tematu? Przecież to właśnie były podawane kiedyś przez GoodBoya przykłady rzekomej dyskryminacji homoseksualistów. Zmyślone przykłady.
O małżeństwach i związkach, nie chce mi się powtarzać po raz milionowy tego samego. To co napisałeś w poprzednim poście nie ma żadnego sensu. Pary heteroseksualne też nie mają prawa zawierać "rejestrowanych związków zgodnych z orientacją", mogą zawierać małżeństwa, które z definicji są związkami osób przeciwnej płci. W przepisach o małżeństwie nic o "orientacji seksualnej" nie ma.
Mówimy o związku, którego istota jest taka a nie inna i która w związku homoseksualnym nie może zaistnieć. Związki takie są szczególnie istotne dla bytu społeczeństwa, dlatego są wyróżnione przez prawo pod nazwą "małżeństwo". Nie można nazywac dyskryminacją różnicy dwóch sytuacji, które są od siebie diametralnie różne. Dlatego właśnie prawa związków homo można porównywać tylko ze związkami hetero, które nie są małżeństwami.
A teraz GoodBoy mi rzeczowo wytłumaczy, dlaczego się mylę, nazywając mnie homofobem. El Commediante mu przyklaśnie, nazywając mnie ciemnym idiotą.
Adam_S napisał(a):Ciekaw jestem gdzie będzie zostanie przestawiona bramka tęczowych jeśli dostaną małżeństwa i adopcję. Bo przecież na pewno nie rozejdą się w cztery strony świata jako niepotrzebny, bo zrealizowany ruch. Parytety? Specjalne fundusze publiczne na ich specyficzne problemy? Kryminalizacja szeroko pojętej "homofobii?" Może coś innego?
Ha, ha ;-)
Ókaż na forum Wiary napisał(a):Rok 2035:
Homofobia - odmawianie osobie homoseksualnej stosunku seksualnego bez ważnych przyczyn. Zakazane w Szwecji, Holandii, Belgii i Australii.