Palmerku spóźniłeś się, już wczoraj to dawałem
Rozumiem, że poczułeś się adresatem kampanii?
Rozumiem, że poczułeś się adresatem kampanii?DziadBorowy napisał(a):A ty nie jesteś hetero. Tak jak immunitet jest zarezerwowany dla posłów tak małżeństwo zarezerwowane jest dla mężczyzny i kobiety. Zatem wg Twojej logiki każdy nie poseł jest dyskryminowany.Posłowanie do związków partnerskich ma się tak jak piernik do wiatraka. Stosujesz idiotyczną analogię, którą obalę każdą wygodną dla mnie analogią przeciwstawną i możemy się tak przerzucać w nieskończoność. Przykład dałem ci w poprzednim poście i nie zamierzam się w to więcej bawić. Mamy małżeństwo jako związek partnerski w Polsce tylko dla par przeciwnej płci. I do tego porównujemy analogiczne związki homoseksualne. Jeżeli nie potrafisz się w tym odnaleźć tzn, że nie umiesz racjonalnie dyskutować o sytuacji LGBT w Polsce.
DziadBorowy napisał(a):Tak samo "dyskryminowani" są poligamiści bo nie mogą wziąć małżeństwa w piątkę czy też osoby aseksualne bo nie mogą wziąć ślubu sami z sobą. Czy twoim zdaniem w Polsce dyskryminuje się poligamistów?Owszem, jednak ja nie reprezentuję interesów poligamistów. Tym niemniej jeśli będą zgłaszać chęć zmian ustawowych, chętnie ich w tym poprę. Tak jak każdą normalną grupę społeczną, której potrzeby są pomijane w prawie.
DziadBorowy napisał(a):O dyskryminacji można by mówić gdybyś jako gej nie miał praw wyborczych, był inaczej traktowany przez prawo (czego z resztą sami się domagacie - jeżeli napaść na osobę homo będzie traktowana surowiej niż na hetero będzie to oznaczało dyskryminację hetero) czy też traktowano Cię inaczej niż resztę społeczeństwa. Małżeństwo to związek mężczyzny i kobiety. I jako osoby homo macie do niego prawo. A że Was to nie interesuje to inna sprawa. Wy nie chcecie końca dyskryminacji tylko przywileju zawarcia małżeństwa z osobą tej samej płci.Małżeństwo to związek mężczyzny i kobiety w aktualnie obowiązującym ustawodawstwie. Optuję za tym, aby to prawo zmienić, ponieważ jest dyskryminujące względem par homoseksualnych, które nie są w niczym gorsze od par hetero, a nie mają z powodu swojej orientacji równych praw.
DziadBorowy napisał(a):Chcesz powiedzieć, że te zapisy w jakiś sposób dyskryminują osoby homo? Że gej nie może wziąć ślubu bo nie jest zdolny do "wierności" czy "uczuć partnerskich " ? Dyskryminują Cię te zapisy i gdy przeforsujecie "małżeństwa" homo będziesz domagał się ich usunięcia ?Gej jest zdolny do realizowania tych celów, ale wobec partnera tej samej płci. Aktualne prawo nie daje mu takiej możliwości w związku, który byłby zawierany w prawie i dlatego jest dyskryminacja.