Luka_Wars napisał(a):Chciałeś zabłysnąć, ale nie wyszło. Wychodzi te twoje ''czytanie ze zrozumieniem''. Ani słowem nie wspomniałem o artykule W. Wybranowskiego (o ile w ogólnie wiedziałeś, że o nim mówię) :lol2:Po czym nasz dzielny Luka_Wars linkuje do strony Dorzeczy,a nie YT.
http://dorzeczy.pl/tak-sie-rodzi-faszyzm/
Genialne.
Ponieważ ani słowem nie wspomniał o "artykule".
Ale niech ci będzie, skoro jesteś takim purystą, to powinieneś aby zgodny ze swoimi kryteriami, wrzucić link do YT, tymczasem linkujesz do notki redakcyjnej Dorzeczy.
Ot kolejny popis socjalistycznej dialektyki.

Tyle tytułem terminologi.
Przechodzę teraz do meritum, czyli do wypowiedzi Wybranowskiego, którą streściłem tak:
Cytat:Mówi o czymś, o czym co bardziej kumaci wiedzą od dawna. Że ten "faszyzm" to bardzo piękna pałeczka do efektownego choć nie efektywnego napierdalania w przeciwników politycznych.Na co odpowiedzi od naszego dzielnego socjalisty nadal nie uzyskałem.
Luka_Wars napisał(a):Jeśli swoją edukację zakończyłeś na gimnazjum, być może o M. Weberze nie słyszałeś. Myślę jednak, że ministrom ''niepolitykującym'' te nazwisko jest znane. Nie jestem wszechstronnie wykształcony, ale studiuję politologię i M. Weber jest mi znany. Zamiast wypominać komuś wiedzę, wstydź się swojej niewiedzy.Tak toczno towriszcz Luka.
Ja żem ino prosty chłop, i nawet tego gimnazjum żem nie skończył, za ciężko było. Ja mam proszę towariszcza ino osiem klas podstawówki skończone, a i to w boleściach wielkich.
Luka_Wars napisał(a):Nie zgadzasz się z poglądem, że państwo ma monopol na władzę? Nie znasz podstaw, w jaki sposób państwo funkcjonuje i egzekwuje stosowanie prawa.Czy jaśnie oświecony towarzysz Luka_Wars słyszał o czymś takim jak onus probandi?
Być może słyszał, to niech teraz oświeci mnie ciemnotę po ośmiu klasach podstawówki i napisze, dlaczegóż to akurat pogląd Webera, z przeróżnych poglądów jest tym najwłaściwszym!
Luka_Wars napisał(a):Trochę nieaktualny ten plakat. Współczuję ludziom twojego pokroju - nie potraficie odwołać się do konkretów to odwołujecie się do minionych czasów np. komunistycznej propagandy.Dyć jak mówiłem, ja mam ino osiem klas podstawówki, ale jak widzę to propaganda lewicowców nie wiele się od tego czasu zmieniła. I przypomnę, że jeszcze wczoraj dzielny Luka_Wars, w innym temacie, zaręczał że nie odcina się od historii i tradycji socjalizmu. A komunizm jest jak najbardziej integralną częścią historii waszego ruchu. Zwłaszcza w kraju nad Wisłą.
Luka_Wars napisał(a):Dobrze radzę, mniej Korwina i Kolonko.Ależ jaśnie oświecony paniczu, ja tam nie oglądam, bo ja za bardzo nie rozumiem o czym łoni gadają, zwłaszcza ten Maks Kolonko.
Marcin Basiński
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _
Keep calm and blame Russia
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _
Keep calm and blame Russia