Marlow napisał(a):Po czym nasz dzielny Luka_Wars linkuje do strony Dorzeczy,a nie YT. Genialne. Ponieważ ani słowem nie wspomniał o "artykule". Ale niech ci będzie, skoro jesteś takim purystą, to powinieneś aby zgodny ze swoimi kryteriami, wrzucić link do YT, tymczasem linkujesz do notki redakcyjnej Dorzeczy. Ot kolejny popis socjalistycznej dialektyki.
Usprawiedliwiając swoją głupotę tylko bardziej się ośmieszasz. Boli ciebie to, że wrzucam link do strony ''Do Rzeczy'' zamiast do YouTube?
Gwoli wyjaśnienia, zarzuciłeś mi, że źle zinterpretowałem artykuł z ''Do Rzeczy'', do którego ponoć się odwołałem. Nie odwołałem się do artykułu tylko wypowiedzi W. Wybranowskiego i link do tej wypowiedzi niedoinformowanemu rozmówcy podałem. Jaka to dla ciebie różnica, czy wypowiedź znajduje się na stronie ''Do Rzeczy'' czy bezpośrednio w YouTube? :lol2: Pewnie żadna, skoro nie masz nawet pojęcia, co komentujesz.
Marlow napisał(a):Na co odpowiedzi od naszego dzielnego socjalisty nadal nie uzyskałem.
Problem w tym, że to interpretacja z jakiegoś niewidzialnego artykułu, o którym ty piszesz. Wypowiedź Wybranowskiego, do której link znajduje się wyżej, jasno określa, że ataki rządu w ''środowisko kiboli'' są symptomami odradzającego się w państwie faszyzmu.
Mówienie tutaj, że Wybranowskiemu chodziło o faszyzm wykorzystywany do walki z ''kibolami'' świadczy o tym, że albo tej wypowiedzi nie wysłuchałeś, albo masz poważne problemy z percepcją.
Marlow napisał(a):Czy jaśnie oświecony towarzysz Luka_Wars słyszał o czymś takim jak onus probandi?
Czy mniej oświecony Marlow czytał tekst z mojego bloga, który to komentuje? Cyt.: ''Ku oburzeniu niektórych państwo z racji posiadanej zdolności prawotwórczej ma monopol na przemoc – trudno nie zgodzić się z Maxem Weberem''.
Mam wyjaśniać dalej, czy nadal uważasz, że skazany więzień z własnej woli podjeżdża taksówką pod więzienie, aby odsiedzieć wyrok 25 lat pozbawienia wolności?
Marlow napisał(a):Dyć jak mówiłem, ja mam ino osiem klas podstawówki, ale jak widzę to propaganda lewicowców nie wiele się od tego czasu zmieniła. I przypomnę, że jeszcze wczoraj dzielny Luka_Wars, w innym temacie, zaręczał że nie odcina się od historii i tradycji socjalizmu. A komunizm jest jak najbardziej integralną częścią historii waszego ruchu. Zwłaszcza w kraju nad Wisłą.
Jak już wspomniałeś, osiem klas podstawówki nie czyni z ciebie wiarygodnego i posiadającego argumenty rozmówcy w tym temacie. Komunizm nie jest równoznaczny z socjalizmem, ale czemu niby ja miałbym tłumaczyć podstawy człowiekowi zaślepionemu z nienawiści do ruchów lewicowych? To nie lewicowcy tłukli się na gdyńskiej plaży, tylko panowie ''Bóg, honor, ojczyzna'', którzy pomiędzy demolką kolejnych przystanków autobusowych biją pedałów i zaciągają się do KNP.
idiota napisał(a):Jako żywo: cytat z Webera.
Rozumiem, że nadal czepiasz się tego ''cytowania''. Przepraszam, mój błąd. Miałem oczywiście na myśli, że wypowiedź Sienkiewicza odwołuje się do poglądów Webera. I?