To forum używa ciasteczek.
To forum używa ciasteczek do przechowywania informacji o Twoim zalogowaniu jeśli jesteś zarejestrowanym użytkownikiem, albo o ostatniej wizycie jeśli nie jesteś. Ciasteczka są małymi plikami tekstowymi przechowywanymi na Twoim komputerze; ciasteczka ustawiane przez to forum mogą być wykorzystywane wyłącznie przez nie i nie stanowią zagrożenia bezpieczeństwa. Ciasteczka na tym forum śledzą również przeczytane przez Ciebie tematy i kiedy ostatnio je odwiedzałeś/odwiedzałaś. Proszę, potwierdź czy chcesz pozwolić na przechowywanie ciasteczek.

Niezależnie od Twojego wyboru, na Twoim komputerze zostanie ustawione ciasteczko aby nie wyświetlać Ci ponownie tego pytania. Będziesz mógł/mogła zmienić swój wybór w dowolnym momencie używając linka w stopce strony.

Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Kibice Ruchu Chorzów zaatakowali Meksykanów
Niedzieli cudów ciąg dalszy.
Cud kolejny: Luka_Wars zaczął pisać na temat.Duży uśmiech
Luka_Wars napisał(a):Mam pytanie. Ty jesteś w jakiś sposób upośledzony?

Od kilku postów prosisz mnie o udowodnienie tezy Webera, jakoby państwo miało monopol na przemoc. Odpowiedź zamieszczam po raz trzeci i ostatni: państwo jako organizacja najwyższa oraz posiadająca zdolność prawotwórczą, w swoich działaniach może nakładać na obywatela sankcje. Przemoc, której dopuszcza się państwo (np. egzekwowanie wyroku sądowego) ma charakter legalny, natomiast przemoc, której dopuszcza się obywatel wykazuje zwykle znamiona wykroczenia bądź przestępstwa. Jest to tak samo powszechna wiedza jak ta, że ''Ziemia krąży wokół Słońca''.

O funkcji prawotwórczej państwa pisałem na blogu. Musisz mieć poważne problemy ze zrozumieniem tekstu, skoro nadal jesteś przekonany o braku dowodów odnośnie - jak to mówisz - dogmatu Webera.

O to już coś.
Skoro to takie powszechne, to trzeba było to napisać już wczoraj.
Idźmy dalej.
Co prawda już wczoraj o to pytałem, ale może tym razem Luka_Wars zechce odpowiedzieć.
A jak odpowie to będziemy w samym środku tematu: czyli co tzw kibole mają do faszyzmu.:]
Definicja "monopolu państwa", którą podał teraz L_Wars nie budzi zastrzeżeń.
Pytam więc raz jeszcze:
O czym mówi Wybranowski pod sam koniec tego filmiku tj od ok 1min do końca. Kogo wypowiedź parafrazuje?
Przypomnę, że wypowiedź Wybranowskiego sam zalinkowałeś.
Marcin Basiński
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _

Keep calm and blame Russia
Odpowiedz

Wiadomości w tym wątku
RE: Kibice Ruchu Chorzów zaatakowali Meksykanów - przez zefciu - 18.01.2016, 09:56
RE: Kibice Ruchu Chorzów zaatakowali Meksykanów - przez zefciu - 18.01.2016, 21:24
RE: Kibice Ruchu Chorzów zaatakowali Meksykanów - przez zefciu - 19.01.2016, 08:51
RE: Kibice Ruchu Chorzów zaatakowali Meksykanów - przez zefciu - 20.01.2016, 09:04
RE: Kibice Ruchu Chorzów zaatakowali Meksykanów - przez zefciu - 19.01.2016, 11:27
Kibice Ruchu Chorzów zaatakowali Meksykanów - przez Marlow - 25.08.2013, 17:13

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości