To forum używa ciasteczek.
To forum używa ciasteczek do przechowywania informacji o Twoim zalogowaniu jeśli jesteś zarejestrowanym użytkownikiem, albo o ostatniej wizycie jeśli nie jesteś. Ciasteczka są małymi plikami tekstowymi przechowywanymi na Twoim komputerze; ciasteczka ustawiane przez to forum mogą być wykorzystywane wyłącznie przez nie i nie stanowią zagrożenia bezpieczeństwa. Ciasteczka na tym forum śledzą również przeczytane przez Ciebie tematy i kiedy ostatnio je odwiedzałeś/odwiedzałaś. Proszę, potwierdź czy chcesz pozwolić na przechowywanie ciasteczek.

Niezależnie od Twojego wyboru, na Twoim komputerze zostanie ustawione ciasteczko aby nie wyświetlać Ci ponownie tego pytania. Będziesz mógł/mogła zmienić swój wybór w dowolnym momencie używając linka w stopce strony.

Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Franciszek - to co zrobił, nie to co powiedział
Łoś napisał(a):W tym są konformiści, często przymuszeni przez społeczeństwo (w tym rodzinę).
Nie ma katolików z przymusu. Tacy katolicy z przymusu to później rejestrują się na forach takich jak to i zakładają tematy typu "jak powiedzieć mamie, że nie chcę chodzić do kościoła". Nijak nie można nazwać ich katolikami.

Łoś napisał(a):Nie mogę zaprzeczyć Twoim uczuciom i odczuciom. Nie mogę zaprzeczyć, że lud nie chce demokracji bezpośredniej. Jednakże moim zdaniem Kościół to nie ten lud, jak się mu wmawia. Kościół to instytucja z niezłym produktem i marketingiem.
Wiesz dlaczego jest w tym jednak jakaś prawda? Ano dlatego, że ta instytucja bez tego ludu by nie istniała. Bez tego ludu nie napisałbyś ani jednego posta dotyczącego KrK bo albo całkowicie by zniknął albo byłby czymś tak marginalnym, że niemal niewidocznym.
Dlatego zawsze gdy czytam o tym jak to np. Palikot i jego partia są źli to moje myśli kierują się nie tyle na tą partię co na ludzi, którzy ją popierają. To u nich ma jakąkolwiek podstawę do bytu, to z nich biorą się jej członkowie. To oni są problemem.
"Łatwo jest mówić o Polsce trudniej dla niej pracować jeszcze trudniej umierać a najtrudniej cierpieć"
NN
Odpowiedz

Wiadomości w tym wątku
Franciszek - to co zrobił, nie to co powiedział - przez t.rydzu - 03.09.2013, 14:26
Franciszek - to co zrobił, nie to co powiedział - przez Baptiste - 03.09.2013, 19:01

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości