ahawa napisał(a):To dla ciebie homoseksualizm jest tak tragiczną przypadłością, że ludzi nim obarczonych trzeba wspierać na każdym kroku, nawet za cenę totalitarnych działań.Jakich znowu niby totalitarnych działań? Homoseksualizm jest normalną orientacją, a homo częśćią naszego społeczeństwa. Skoro hetero mają w szkolnej literaturze wątki, z którymi mogą się identyfikować to nie widzę powodu, dla którego homo mieliby ich nie mieć. Wyobraź sobie teraz szkołę, w której 99% literatury zawiera wyłącznie wątki homo, a 1% to hetero, w dodatku poukrywane z potrzebą domyślenia się. Odpowiadałaby ci taka sytuacja?
ahawa napisał(a):A skąd znasz zamysł pierwotny? Skąd wiesz co zostało przykryte, a co jest integralną i kluczową częścią danego utworu?To już nie my jesteśmy, by to wykazywać. Ja tylko wyraziłem swój pogląd co się moim zdaniem powinno zrobić na wypadek czegoś.
ahawa napisał(a):Podsumowując twoją działalność - równie dobrze możesz promować wprowadzenie stosownych oznaczeń na odzieży homoseksualistów, czy utworzenie dla nich osobnych szkół i dzielnic w imię wyrwania z heteroseksistowskiej klatki. Powtórzę za Burym Wilkiem, totalitarysta z ciebie wyłazi.W takim razie nie wiesz co to słowo oznacza. Sądząc po twoim wieku masz jeszcze kilka dobrych lat, by Cię tego w szkole nauczono, choć wydaje mi się, że powinno to nastapić już dobre 3 lata temu...
A wobec homo niczego takiego nei postuluję. Od tego mam gaydar, więc niemal zawsze poznam swojego. Zaś twoje ironizowanie nt. heteronormatywnej klatki świadczy tylko o totalnej ignorancji problemu, który istnieje. Może za kilka lat to pojmiesz...