GoodBoy napisał(a):Zakładam, że istnieją. Nie mam powodów nie wierzyć artykułowi przytoczonemu przez Nonkonformistę. Nie mam powodów nie wierzyć człowiekowi, który miał bezpośredni kontakt z Iwaszkiewiczem i Gombrowiczem. Jakie ty masz powody, by powątpiewać, że "udowodniono" nie dotyczy dowodów, tylko jakiś ściem?
Zakładać to możesz spodnie (coby nie użyć nieco dosadniejszego porównania), ja proszę o dowody. Nagranie? Oświadczenie woli? Jak wolisz.
Obowiązek udowodnienia swoich racji leży na tobie, bo to ty wysunąłeś twierdzenie, jakoby cokolwiek "udowodniono". Żądanie ode mnie wyjaśnień to błąd w merytorycznej dyskusji (którą niniejsza dzięki tobie i tak od dawna nie jest).
GoodBoy napisał(a):Nadludzie
LGBT-yzmy
Utopia
Proszę, proszę, taka mała, a już ma obcykany homofobiczny slang. Gdzie cię tego nauczyli?
Thomas More i Friedrich Nietzsche jako prekursorzy nurtu homofobicznego w kulturze. Brzmi intrygująco.
GoodBoy napisał(a):Szybko więc zapomniałaś czym jest totalitaryzm...
Ty nigdy nie zadałeś sobie trudu by się tego dowiedzieć. Z lenistwa za Wikipedią:
"system rządów dążący do całkowitej władzy nad społeczeństwem za pomocą monopolu informacyjnego i propagandy, ideologii państwowej, terroru tajnych służb wobec przeciwników politycznych i masowej monopartii."
Brzmi znajomo?
GoodBoy napisał(a):Proszę o cytat, w któym rzekomo domagam się utworzenia "homonormatywnej klatki".
Ideologiczne wypaczenie dzieł nieżyjących twórców podług zasad LGBT. Przyznanie homoseksualistom przywilejów wynoszących ich prawnie ponad osoby heteroseksualne. Zmianę norm obyczajowych i moralnych (a także religijnych/likwidacja niewygodnych systemów religijnych) na homopozytywne. Ciągłe przekłamania dotyczą realnej liczby homoseksualistów w społeczeństwie. Czegoś brakuje?
Wiesz co jest najsmutniejsze w postępowaniu takiego słomianego bojownika o równość i wolność jak ty? Że domagasz się ode mnie szacunku, który zapewniam ci w każdej wypowiedzi (a uwierz, dużo mnie to kosztuje), ba, specjalnego, lepszego traktowania, choć jedynym osiągnięciem jakim możesz się wykazać jest kopulacja z osobnikami tej samej płci i publiczne gmeranie w kroczu obcym facetom. A ja pomimo prób racjonalnej dyskusji nie zasługuję w twoich oczach na żaden ludzki szacunek, bo w chwili obecnej brakuje mi (liczę...) 24 dni do uzyskania dostępu do twoich świątyń kopulacji. Smutne.