Widzę, że ahawa kontynuuje drogę manipulacji i bajkopisarstwa....
Odnośnie reszty:
Do mnie nie należy żadne udowadnianie, ponieważ to nie ja jestem autorem "udowodniono". Powołałem się na artykuł zapodany przez Nonkonformistę. Bohater artykułu, człowiek, który znał przytaczanych wcześniej pisarzy, jest dla mnie o wiele bardziej wiarygodny, niż jakaś anaonimowa 17-latka, która przeżywa posty geja na forum. Ja się powołałem na słowa tego człowieka i na tej podstawie wyraziłem swój pogląd. Jeżeli mu zaprzeczasz, to podaj dlaczego, zadałem ci konkretne pytanie, a ty rzecz jasna je zignorowałaś, ponieważ wszyscy wiemy, że poza zwykłą niechęcią nie masz nic na poparcie swojego powątpiewania.
Na jakich zasadach optowałem za doprowadzeniem konkretnych, a nie wszystkich pozycji literatury do stanu zgodnego z pierwotnym założeniem autora to już opisałem i nie zamieram się powtarzać. I oczywiście doprosić się nie mogę przytoczenia cytatów na moją rzekomą chęć wprowadzenia "homonormatywnej klatki".
A z tym gmeraniem to uuuu widzę tu przemyślany atak, poprzedzony skrzętną inwigilacją, bo to było baaaardzo daaawno temu poruszane zagadnienie, zanim jeszcze o ahawie na forum nie było ani słychu ani widu :]
ahawa napisał(a):Zakładać to możesz spodnie (coby nie użyć nieco dosadniejszego porównania), ja proszę o dowody. Nagranie? Oświadczenie woli? Jak wolisz.No szkoda, że prócz spodni jeszcze mi nie pozwoliłaś korka analnego włożyć... Dziekuję. Nieformalne ostrzeżenie - Naruszenie punktu I.3 -Iselin
Obowiązek udowodnienia swoich racji leży na tobie, bo to ty wysunąłeś twierdzenie, jakoby cokolwiek "udowodniono". Żądanie ode mnie wyjaśnień to błąd w merytorycznej dyskusji (którą niniejsza dzięki tobie i tak od dawna nie jest).
Odnośnie reszty:
Do mnie nie należy żadne udowadnianie, ponieważ to nie ja jestem autorem "udowodniono". Powołałem się na artykuł zapodany przez Nonkonformistę. Bohater artykułu, człowiek, który znał przytaczanych wcześniej pisarzy, jest dla mnie o wiele bardziej wiarygodny, niż jakaś anaonimowa 17-latka, która przeżywa posty geja na forum. Ja się powołałem na słowa tego człowieka i na tej podstawie wyraziłem swój pogląd. Jeżeli mu zaprzeczasz, to podaj dlaczego, zadałem ci konkretne pytanie, a ty rzecz jasna je zignorowałaś, ponieważ wszyscy wiemy, że poza zwykłą niechęcią nie masz nic na poparcie swojego powątpiewania.
ahawa napisał(a):Thomas More i Friedrich Nietzsche jako prekursorzy nurtu homofobicznego w kulturze. Brzmi intrygująco.Być może w twoich ustach. Znowu odpowiadasz sama sobie i chcesz to zaprezentować jako moją tezę. Nieładnie. I nie rpzypominam sobie, by którykolwiek z panów był prekursorem "Utopii" (pisana wielką literą wskazuje na popularny klub gejowski w Warszawie) oraz "LGBT-yzmu" (nie LGBT, tylko z dopiskiem yzmu, co jest znaczącą różnicą, ponieważ tylko homofoby używają yzmu).
ahawa napisał(a):Z lenistwa za Wikipedią:Dla mnie bardzo. Dla ciebie to nowość. Wreszcie się dowiedziałaś co oznacza heteronormatywna klatka, którą próbujesz tu zaciekle bronić wyimaginowanymi zarzutami jakobym chciał ją znieść tworząc klatkę homonormatywną.
"system rządów dążący do całkowitej władzy nad społeczeństwem za pomocą monopolu informacyjnego i propagandy, ideologii państwowej, terroru tajnych służb wobec przeciwników politycznych i masowej monopartii."
Brzmi znajomo?
ahawa napisał(a):Ideologiczne wypaczenie dzieł nieżyjących twórców podług zasad LGBT. Przyznanie homoseksualistom przywilejów wynoszących ich prawnie ponad osoby heteroseksualne. Zmianę norm obyczajowych i moralnych (a także religijnych/likwidacja niewygodnych systemów religijnych) na homopozytywne. Ciągłe przekłamania dotyczą realnej liczby homoseksualistów w społeczeństwie. Czegoś brakuje?Prawdy brakuje. Natominast po powyższym akapicie już wiem skąd w tobie ten zajadły atak na moją osobę.
Na jakich zasadach optowałem za doprowadzeniem konkretnych, a nie wszystkich pozycji literatury do stanu zgodnego z pierwotnym założeniem autora to już opisałem i nie zamieram się powtarzać. I oczywiście doprosić się nie mogę przytoczenia cytatów na moją rzekomą chęć wprowadzenia "homonormatywnej klatki".
ahawa napisał(a):Wiesz co jest najsmutniejsze w postępowaniu takiego słomianego bojownika o równość i wolność jak ty? Że domagasz się ode mnie szacunku, który zapewniam ci w każdej wypowiedzi (a uwierz, dużo mnie to kosztuje), ba, specjalnego, lepszego traktowania, choć jedynym osiągnięciem jakim możesz się wykazać jest kopulacja z osobnikami tej samej płci i publiczne gmeranie w kroczu obcym facetom. A ja pomimo prób racjonalnej dyskusji nie zasługuję w twoich oczach na żaden ludzki szacunek, bo w chwili obecnej brakuje mi (liczę...) 24 dni do uzyskania dostępu do twoich świątyń kopulacji. Smutne.Raz, że żadnego szacunku się od ciebie nie domagałem, a dwa po tym co przeczytałem w twoich postach wiem już, że zupełnie mi na nim nie zależy. I oczywiście kolejna bajeczka - gdzie pisałem o "Utopii jako świątyni kopulacji"?
A z tym gmeraniem to uuuu widzę tu przemyślany atak, poprzedzony skrzętną inwigilacją, bo to było baaaardzo daaawno temu poruszane zagadnienie, zanim jeszcze o ahawie na forum nie było ani słychu ani widu :]