idiota napisał(a):No jeszcze nie tak dawno nieco mniej radykalnie stawiałeś tą kwestię, ale widać "Bóg utwardził serce Twoje".
Jak to u fanatyka bywa.
Wypraszam sobie nazywanie mnie fanatykiem. To uwłaczające dla człowieka który chce postępować racjonalnie. Zamiast tego, przedstaw argumenty który mnie przekonają by przyznać Ci rację.
Nikabryk napisał(a):Napisanie kilkukrotnie tego samego fałszu nie czyni go prawdziwym. Właściwie to kogo i do czego miało przekonać powielenie tego samego błędu, tyle, że w innych okolicznościach?A napisanie kilkakrotnie prawdy nie sprawi, że stanie się fałszem. Analogię z sędzią wymyśliłem na podstawie tytułowego badania z paczkami. Starałem się zachować jak największą wierność oryginałowi i miało to pokazać wszystkim, że jeśli amerykańska poczta w teście pocztowym nie zawiniła, to i sędzia z analogii nie zawinił gdy oskarżonemu dodaje 3 lata więzienia "za twarz". Przykład ma też podać absurd wymagania innej próby kontrolnej, tak samo jakbyśmy chcieli oceniać sędziego po tym którą mniejszość etniczną gorzej traktuje.