Skywalker napisał(a):Wiesz dlaczego się tym zainteresowałem? Dlatego że zawsze podkreślam to że orientacja seksualna, światopogląd czy religia to są indywidualne i osobiste sprawy każdego człowieka. Lubię czasami na te tematy dyskutować ale nigdy nie oceniam człowieka przez ten pryzmat. Nigdy! Zawsze oceniam ludzi obserwując ich postawy wobec mnie i innych. I to tym się właśnie różnimy.Ależ ja też tak uważam, dlatego jak ktoś chce to zachować jako swój temat tabu to droga wolna, a jak ktoś inny chce o tym dyskutować to też droga wolna. Poza tym trudno mi uwierzyć, że ktoś kto utożsamia się z "postawami konserwatywnymi" jednocześnie "nigdy nie ocenia człowieka przez ten pryzamt (np. orientacji i tego co z niej wynika)". Bazuję na tym, z czym się kojarzy konserwatyzm w Polsce, bo być może jest szansa na to, że reprezentujesz konserwatyzm na modłę Davida Camerona

Skywalker napisał(a):To inni mnie atakują i szykanują za postawy konserwatywne i patriotyczne. Tylko komu tym krzywdę wyrządzam z racji tego według jakich zasad układam sobie życie?To już zależy od tego na ile te twoje "postawy konserwatywne i patriotyczne" utrudniają życie innym ludziom. Obstawiam, że chcą utrudniać mocno życie LGBT. Zawsze jednak możesz mnie oświecić i miło rozczarować, w co jednak wątpię :]
Witold napisał(a):Łżesz, kłamco i doskonale o tym wiesz.Na tym się twoje argumenciki skończyły. Nie ma to jak zarzucić komuś kłamstwo i jeszcze wmawiać mu, że "dobrze wie, że jest kłamcą" bez podania jakichkolwiek na to dowodów. Cały Witold.