GoodBoy napisał(a):Ależ ja też tak uważam, dlatego jak ktoś chce to zachować jako swój temat tabu to droga wolna, a jak ktoś inny chce o tym dyskutować to też droga wolna.
Ale jednocześnie mówisz że "homofobia szkodzi". Szkodzić mogą czyny (na przykład pobicia spowodowane uprzedzeniami) a nie to co ktoś ma w głowie.
Cytat:Poza tym trudno mi uwierzyć, że ktoś kto utożsamia się z "postawami konserwatywnymi" jednocześnie "nigdy nie ocenia człowieka przez ten pryzmat (np. orientacji i tego co z niej wynika)".
Cytat:To już zależy od tego na ile te twoje "postawy konserwatywne i patriotyczne" utrudniają życie innym ludziom. Obstawiam, że chcą utrudniać mocno życie LGBT. Zawsze jednak możesz mnie oświecić i miło rozczarować, w co jednak wątpię :]
Nie będę się tu za bardzo rozpisywał o innych aspektach ale jeśli chodzi o ludzi z LGBT to drażni mnie jedynie ich obsceniczne zachowanie co na szczęście zdarza się tylko u niektórych. Mam tu na myśli nachalne pokazywanie (prawie wypisywanie sobie "na czole") że się jest lesbijką albo gejem. Objawia się to również podrywaniem osób o których oni wiedzą że są heteroseksualne.
Ogólnie wszystko potrafię tolerować i to pomijać o ile ktoś zachowuje umiar. Natomiast ktoś kto z racji swojej orientacji kreuje niemal religię z dżihadem to już nie może liczyć na moją przychylność. Podobnie jak i ci którzy krzyczą "pedały na Madagaskar" i traktują gejów i lesbijki gorzej jak trędowatych. Nie lubię skrajnych zachowań u ludzi. Niczego nikomu nie zabraniam ale sam od takich trzymam się z daleka.
Mam nadzieję że już wiesz o co mi chodzi. A twój stosunek do własnej orientacji uważam jako skrajny.
![[Obrazek: Banner-the-skywalker-family-10169607-600-120.jpg]](http://images2.fanpop.com/image/photos/10100000/Banner-the-skywalker-family-10169607-600-120.jpg)
EH