manas napisał(a):Dzieci chyba niewiele szokuje a gdybyś wiedział jakie seriale animowane oglądają to dopiero byłbyś w...szoku.
Albo jakie tematy potrafią poruszać 10-latkowie na koloniach.
Najmłodsze i tak nic nie rozumieją - więc skąd niby szok?
Aha, czyli skoro jest źle to można to odpuścić? Najmłodsze nic nie rozumieją ale zadają dużo pytań. Weź teraz wyjaśnij dziecku o co chodzi z tymi dwoma panami z piórkami w dupie.
Cytat:Kurcze, a ja jadąc przez centrum wręcz przegapiłem paradę, która się akurat wtedy odbywała.
Patrząc na fotki nie zauważyłem aktów seksualnych.
Nie widziałeś ponieważ to jeszcze Polska.
Cytat:Brak możliwości dowiedzenia się o stanie zdrowia bliskiej osoby to rzekoma krzywda?
Ale ja temu przeciwny nie jestem.
Cytat:A w czym hetero są lepsi skoro te dzieci w ogóle jakiejś adopcji potrzebują?
Czy ci się to podoba czy nie, dzieci pary homoseksualnej zawsze będą szykanowane i wyśmiewane przez rówieśników. Słowem, decyzje dorosłych skierują ich drogę prostą ku depresji lub nawet samobójstwie. Jestem przekonany że każdemu dziecku marzy się normalna rodzina. Nie dwóch ojców, nie dwie matki, nie jedna matka, nie jeden ojciec tylko ojciec plus matka. I taki model rodziny powinno preferować państwo przy doborze nowych rodzin zastępczych. Trzeba dbać o dobro dziecka i stworzenie mu atmosfery prawdziwej rodziny. Zwłaszcza że w takim medelu na skalę całego kraju dobrych rodziców nigdy nie zabraknie. Dziecko to nie jest zachcianka ani zabawka jak nowy kot czy pies. W tym przypadku interes dorosłych powinien być nieistotny. Koniec kropka!
Good Boy napisał(a):Chyba jednak nie bardzo, skoro wcześniej napisałeś, że jesteś przeciwny pokazywaniu, że jest się lesbijką, albo gejem,
Nie jestem temu przeciwny. Po prostu często mnie to irytuje jak i wiele innych ludzkich zachowań. Niektóre zachowania odbieram tak jak na zacytowanym obrasku z tematu "Na wesoło":
Jester napisał(a):http://i1.kwejk.pl/site_media/obrazki/20...1379255557
Good Boy napisał(a):To raczej nie jest odpowiedź na moje pytanie. Zapytałem o skrajne zachowania w wykonaniu LGBT, a ty mi podałeś o krzywdach i monotematyczności. No to podaj jakieś konkretne przykłady, żebym mógł cię lepiej zrozumieć. Nie chcę znowu zgadywać
Chodzi o wieczną "pretensjonalność". Irytuje mnie też używanie przez mężczyzn makijażu, niemęski ubiór albo przesadny piercing u kobiet. To nie jest tak że nie toleruję takiego wyglądu, po prostu za tym często idą konkretne typy zachowań przy których czuję się nieswojo i po prostu z takimi ludźmi się nie zadaję.
Cytat:Ooooo to bardzo łaskawie z twojej strony i bardzo wiele jak na kogoś kto chce się utożsamiać z opcją konserwartywno-prawicową. Pozwolisz, że na potrzebę dyskursu z pozostałą częścią ekipy EH będę posługiwać się twoim przypadkiem, ilekroć będą chcieli sobie wycierać buźki zwłaszczaniem jedynie słusznej konserwy?
Bo generalnie dziwię się osobom którym związki partnerskie (lub nawet bardziej sformalizowane) by przeszkadzały. Przeciwny jestem jedynie oddawaniu dzieci pod adopcję innemu modelowi rodziny niż "mężczyzna plus kobieta". Dlaczego? Opisałem trochę powyżej.
![[Obrazek: Banner-the-skywalker-family-10169607-600-120.jpg]](http://images2.fanpop.com/image/photos/10100000/Banner-the-skywalker-family-10169607-600-120.jpg)
EH