Socjopapa napisał(a):Zacytuj w końcu...Proszę bardzo:
Tutaj przykład
Cytat:Postawienie sprawy na głowie. Bogate narody mają wysokie płace dlatego, że są bogate a nie odwrotnie - nie są bogate bo mają wysokie płace. Związki mylą tutaj skutek z przyczyną. Co się dzieje gdy wzrost płac nie idzie w parze wraz ze wzrostem wydajności pracy, zobaczyć można obecnie w Grecji.Powinno być: wraz ze wzrostem wydajności gospodarki.
Nie mogę znaleźć wypowiedzi dotyczących strajku związkowców w Warszawie. Od tamtego momentu to się zresztą zaczęło. Dziad niskie pensje polskich pracowników, upatrywał w niskiej wydajności pracy, polskiego pracownika. Ale nie mogę tego tematu znaleźć.
Cytat:Jak się pisze o wynagrodzeniach i wpływie wydajności na ich wysokość, jest to dobre uproszczenie.Jak się pisze w sposób precyzyjny, nie zarzucając innym braku zrozumienia, to dobre uproszczenie.
Cytat:Dziad nigdzie czegoś takiego nie zrobił.Wzrost wydajności pracy, zamiast wzrostu wydajności gospodarki narodowej, to sam sobie wymyśliłem i sam cytowałem, podszywając się pod Dziada.
Wydaje się, że wiara w cuda znika w jednej dziedzinie tylko po to, by zagnieździć się w innej. Karol Marks
Jedyne, co - jak sobie pochlebiam - zrozumiałem bardzo wcześnie, jeszcze przed dwudziestką, to to, że nie powinno się płodzić. Emil Cioran
Kapitalizm bez bankructwa jest jak chrześcijaństwo bez piekła. Frank Borman
EL
Jedyne, co - jak sobie pochlebiam - zrozumiałem bardzo wcześnie, jeszcze przed dwudziestką, to to, że nie powinno się płodzić. Emil Cioran
Kapitalizm bez bankructwa jest jak chrześcijaństwo bez piekła. Frank Borman
EL