Jester napisał(a):Tak swoją drogą, to przez takich własnie ludzi jak korsarz mamy tylu socjalistów. Wchodzą na forum, widzą temat o wolnym rynku korsarza, który chce sprzedawać dzieci i pieprzy farmazony a niewidzialnej ręce, która powstrzyma wszelkie patologie i jedyna myśl jaką muszą mieć to "to jest ten liberalizm i wolny rynek? to ja lecę głosować na moją lewicową partię a wcześniej na wiec związku zawodowego". I wcale im się nie dziwię...To też, ale ludzie głosują na socjalistów dlatego, że po prostu uważają, że przedstawiane przez nich propozycje i rozwiązania im odpowiadają.
Moim zdaniem żaden biedny, ciężko pracujący, a szczególnie, wyzyskiwany przez pracodawcę, człowiek, nie będzie liberałem. Doktryny, doktrynami, a ludzie chcą uczciwie pracować, godnie żyć i być szanowani, a nie w imię liberalizmu, być wyciskaną gąbką, kolejnym, tanim surowcem do wykorzystania na rynku.
Wydaje się, że wiara w cuda znika w jednej dziedzinie tylko po to, by zagnieździć się w innej. Karol Marks
Jedyne, co - jak sobie pochlebiam - zrozumiałem bardzo wcześnie, jeszcze przed dwudziestką, to to, że nie powinno się płodzić. Emil Cioran
Kapitalizm bez bankructwa jest jak chrześcijaństwo bez piekła. Frank Borman
EL
Jedyne, co - jak sobie pochlebiam - zrozumiałem bardzo wcześnie, jeszcze przed dwudziestką, to to, że nie powinno się płodzić. Emil Cioran
Kapitalizm bez bankructwa jest jak chrześcijaństwo bez piekła. Frank Borman
EL