Socjopapa napisał(a):Od kiedy to cytaty się wykazuje? Albo Dziad coś takiego napisał i dajesz cytat, albo nie napisał i przepraszasz za wmawianie mu głupot.Pozwolisz odpowiedzieć Dziadowi na zadane pytanie, czy nie?
Pytanie na które ja odpowiedziałem i pytanie na które chcesz odpowiedzi od Dziada, mogą być odczytywane jako fundamentalnie różne, tj. na pytanie, które zadajesz Dziadowi przy pewnych założeniach, co do rozumienia słów tam użytych, można odpowiedzieć pozytywnie.
Ty również przecież możesz odczytywać moje wypowiedzi w sposób fundamentalnie różny, przy odpowiednich (np: ideologicznych) założeniach. Więc zacznijmy od podstaw, rozmawiając o TYM SAMYM i wyjaśniając odpowiednie wątpliwości.
Włączyłeś się pod koniec dyskusji, wypowiadając się w imieniu Dziada. Chcę dlatego określone rzeczy wyjaśnić. Niż dyskutować z dwiema osobami, które odczytują wypowiedzi w sposób dla siebie właściwy, czyli fundamentalnie różny, przy odpowiednich dla siebie założeniach, gdzie jeden odpowiada TAK, a drugi NIE, twierdząc, że tak i nie to to samo.
WIĘC.
[u][i]Niemiec zarabia więcej od Polaka na tym samym stanowisku (produkcja tego samego towaru/usługi, przykład AMAZON, poruszony przez Cobrasa), gdyż jest bardziej wydajny? PRAWDA/FAŁSZ
Stanowisko Sojopapy już znamy, ja je podzielam, czy:
Dziadzie? Wg Ciebie również to jest FAŁSZ? Czy wg Ciebie, Niemiec zarabia więcej, gdyż jest bardziej wydajny od polskiego odpowiednika, w myśl przedstawionej przez Ciebie definicji?
PS Może w ten sposób, zobaczymy gdzie tkwi źródło mojej interpretacji (wg was, błędnej) wydajności w jej praktycznym ujęciu, w kontekście polskiego pracownika.
Wydaje się, że wiara w cuda znika w jednej dziedzinie tylko po to, by zagnieździć się w innej. Karol Marks
Jedyne, co - jak sobie pochlebiam - zrozumiałem bardzo wcześnie, jeszcze przed dwudziestką, to to, że nie powinno się płodzić. Emil Cioran
Kapitalizm bez bankructwa jest jak chrześcijaństwo bez piekła. Frank Borman
EL
Jedyne, co - jak sobie pochlebiam - zrozumiałem bardzo wcześnie, jeszcze przed dwudziestką, to to, że nie powinno się płodzić. Emil Cioran
Kapitalizm bez bankructwa jest jak chrześcijaństwo bez piekła. Frank Borman
EL