GoodBoy napisał(a):Bo czarnoskórzy wywalczyli już swoją emancypację, choć nadal muszą jej pilnować, bo jest niekiedy łamana. Tym niemniej chodzenie po ulicy czarnoskórego jest takim samym "obnoszeniem się" jak chodzenie po ulicy homoseksualisty. Próbuję ci uświadomić kuriozum zarzutu o "obnoszenie się".A ja się po prostu nie zgadzam. Co innego iść sobie ulicą, trzymając się za rękę itp. A co innego iść ulicą z tabliczką: jestem gejem, żądam byś zwrócił na to uwagę i zaczął mnie szanować. Kurde nie znam Cię tka samo jak każdej innej osoby na ulicy, czemu mam Cię inaczej traktować?
GoodBoy napisał(a):Nie trzeba być niewolnikiem, by być dyskryminowanym. Twoja sugestia, że geje nie są dyskryminowani jest marnej jakości dowcipem i obrazą społeczności, której jestem częścią.Nie są dyskryminowani. Są inni, więc są inaczej traktowani. Tak jak inaczej traktuje się kobiety, a inaczej mężczyzn.
GoodBoy napisał(a):Orientacja seksualna nie jest cechą charakteru, tylko integralną, niezmienialną i niezbywalną częścią psychofizyczności każdego z nas. Sugeruję byś poświęcił chwilę czasu na bardziej wnikliwe zapoznanie się z tematyką http://pl.wikipedia.org/wiki/Orientacja_seksualna
Cytat:Badanie z 1996 na próbie 72 osób homoseksualnych wykazało, że 15% gejów i 10% lesbijek odpowiedziało, że nie miało żadnego wyboru, co do ich orientacji seksualnej, 67% gejów i 59% lesbijek odpowiedziało, że miało częściowy wybór, co do ich orientacji seksualnej, a 18% gejów i 31% lesbijek odpowiedziało, że miało pełen wybór, co do ich orientacji seksualnej
Cytat:W 2012 roku na łamach "Archives of Sexual Behavior" zostało opublikowane badanie dotyczące trwałości i zmiany orientacji seksualnej na przestrzeni 10 lat. W próbie 2 560 osób kobiety stanowiły 54%, średnia wieku badanych wynosiła około 47 lat, 97,42% badanych zadeklarowało początkowo orientację heteroseksualną, 1,25% homoseksualną i 1,33% biseksualną. Po 10 latach 2,15% z 2 560 uczestników badania odpowiedziało, że zmieniło orientację seksualną. Zmiana nastąpiła u:
Heteroseksualizm okazał się najbardziej trwałą orientacją seksualną zarówno u mężczyzn, jak i u kobiet. Kobiecy homoseksualizm okazał się nietrwały, a męski trwały. Natomiast najmniej trwały u obu płci okazał się biseksualizm
- 1,36% heteroseksualnych kobiet,
- 63,63% homoseksualnych kobiet,
- 64,71% biseksualnych kobiet,
- 0,78% heteroseksualnych mężczyzn,
- 9,52% homoseksualnych mężczyzn,
- 47,06% biseksualnych mężczyzn[24].
GoodBoy napisał(a):Od kiedy i czy jesteś pewien, że nie odbywa się już nic podobnego dla heteryków?Od 2010. Nie wiem, nie uczestniczę w nich i mnie nie interesują.
GoodBoy napisał(a):Fakty są takie, że garstka ludzi decyduje o tym, co masz na sobie, bez względu na to, czy jesteś tego świadomy, czy nie. Wielcy projektanci robią pokazy mody, na które zapraszają, poza całą masą różnych ludzi, także innych projektantów, głównie popularnych sieciówek. Oni z kolei przypatrują się uważnie pokazom mody i wprowadzają do swoich kolekcji popularnych i tanich marek (tych, które masz dostępne w polskich centrach handlowych) elementy, które zobaczyli u wielkich projektantów. To co masz na sobie jest więc efektem, bądź daleko idącą wypadkową ich gustu i kolekcji.
Polecam, to jest dokładnie o tobie, ta w niebieskim jest dokładnie tak samo nieświadoma jak ty. Posłuchaj co ta siwa do niej mówi http://www.youtube.com/watch?feature=pla...7o4L8#t=61
Wszyscy kupujemy i wy też kupujecie kolekcje tańszych/droższych marek, które zawierają w sobie elementy podpatrzone u garstki projektantów, którzy narzucają światowe trendy.
Nie widzę zbyt wielu powiązań w tym co sprzedają sieciówki, a w tym co przedstawiają najwięksi projektanci.