Dla dzieci czy ludzi walczących z homo?
A jeśli i tak mimo wszystko niektóre z nich wyrosną na homo to co?
I czemu przykre?
Wszelkiej nietolerancji swoich dzieci uczą ludzie nietolerancyjni.
Zresztą w obecnych czasach, ba...nawet jak ja byłem młody nikt się nie interesował moją sytuacją rodzinną - mam ojca czy nie...
Chyba jednak nie chrześcijanie.
Masz wyraźnie napisane - kochaj bliźniego swego jak siebie samego.
W Biblii nie ma szczegółów dotyczących ślubu o ile mi wiadomo, nie ma też nic o lesbijkach.
Słowa z czasem nabierają wiele różnych dodatkowych znaczeń i obrastają definicjami, które nijak się nie mają do pierwotnej myśli a nieraz służą jedynie pewnym grupom.
Kapłanom zależy na tym by śluby zwierały dwie przeciwne płcie bo z tego są dzieci a więc więcej wiernych i kasy na tacę.
To jest interes.
Idąc tym tropem hetero też nie powinni adoptować, taki Fritzl przecież był hetero i pedofilem.
Patologiczne przypadki nie powinny rzucać cienia na wszystkich.
A jeśli i tak mimo wszystko niektóre z nich wyrosną na homo to co?
I czemu przykre?
Wszelkiej nietolerancji swoich dzieci uczą ludzie nietolerancyjni.
Zresztą w obecnych czasach, ba...nawet jak ja byłem młody nikt się nie interesował moją sytuacją rodzinną - mam ojca czy nie...
Chyba jednak nie chrześcijanie.
Masz wyraźnie napisane - kochaj bliźniego swego jak siebie samego.
W Biblii nie ma szczegółów dotyczących ślubu o ile mi wiadomo, nie ma też nic o lesbijkach.
Słowa z czasem nabierają wiele różnych dodatkowych znaczeń i obrastają definicjami, które nijak się nie mają do pierwotnej myśli a nieraz służą jedynie pewnym grupom.
Kapłanom zależy na tym by śluby zwierały dwie przeciwne płcie bo z tego są dzieci a więc więcej wiernych i kasy na tacę.
To jest interes.
Idąc tym tropem hetero też nie powinni adoptować, taki Fritzl przecież był hetero i pedofilem.
Patologiczne przypadki nie powinny rzucać cienia na wszystkich.
Nie gań innych ani nie potępiaj ich. Bądź ostrożny tylko w swoim braku szczerości.
Czemu "Alfy i Omegi" nie mają własnego życia i przejmują się co w sieci piszczy?
Czemu "Alfy i Omegi" nie mają własnego życia i przejmują się co w sieci piszczy?