Dokładnie. Z góry przepraszam za łamanie prawa Godwina, ale kojarzy mi się taka nazistowska ulotka: po lewej szpital dla psychicznie chorych, po prawej dzielnica domków jednorodzinnych dla robotników. Podpis mówił coś o równych kosztach i użyteczności społecznej właśnie.
Wiem. Zarobię osta za brak szacunku dla użytkownika. Ale jestem tylko słabym człowiekiem i czasami po prostu mam dość.
A czy można tolerować kolegę white_eagle, którego użyteczność społeczna jest UJEMNA?
white_eagle napisał(a):Bo dwójką rodziców: ojciec i matka to jest coś normalnego. Ta para może mieć dzieci.Na wierze.pl jakiś czas temu udzielała się pani po histerektomii, która zastanawiała się, czy się wydać za Rosjanina. Kolega wygógla sobie, co to jest histerektomia i dlaczego ta para NIE może mieć dzieci. Innych niż z adopcji.
white_eagle napisał(a):Zaś każda tolerancja ma swoje granice.No właśnie: kolega przekracza moje granice tolerancji. Czy mogę koledze wskazać jego miejsce na marginesie społecznym? Czy moge go tam wyjebać na kopach?
Wiem. Zarobię osta za brak szacunku dla użytkownika. Ale jestem tylko słabym człowiekiem i czasami po prostu mam dość.
white_eagle napisał(a):Można tolerować pary homoseksualne, chociaż ich społeczna użyteczność jest zerowa.Można tolerować ludzi z Zespołem Downa, choć ich użyteczność społeczna jest zerowa. Ale nie to, żeby tacy ludzie mieli dzieci. Itd.
A czy można tolerować kolegę white_eagle, którego użyteczność społeczna jest UJEMNA?
white_eagle napisał(a):Jest płynący z szacunku do świata, praw przyrody, chęci ochrony nad słabszymi (dziećmi) zimny, racjonalny umysłZwróćmy uwagę na ten passus. Kolega white_eagle właśnie przyznał, że obca mu jest empatia i emocjonalność, ergo, że zatracił swoje człowieczeństwo, stając się czymś na kształt maszyny cyfrowej, zimno kalkulującej zyski i straty zgodnie z zadanym programem. Proponuję zatem, aby zdać kolegę white_eagle na złom (w sensie: dać mu bana na opamiętanie). Ktoś popiera?
In my spirit lies my faith
Stronger than love and with me it will be
For always
Orkiestra!
Stronger than love and with me it will be
For always
Orkiestra!