Seth napisał(a):No fajnie, ale co to ma do rzeczy? Nie planuje w pracy w korporacji a w temacie, że homofobów należy Twoim zdaniem prześladować i szkalować wątpliwości już wcześniej nie zostawiłeśNie siedzisz w tym temacie i nie gadasz ze mną od wczoraj. Dawno powinieneś wiedziec, że jestem za zwalnianiem z pracy osób szkodliwych dla społeczeństwa i utrudniających innym normalne funkcjonowanie. To sprawa oczywista i od zawsze miałem takie zdanie. Praktyka kodeksów w korpo nie głosi w tej materii nic innego. Również kodeks pracy.
Seth napisał(a):1. Nie. Homoseksualizm to zaburzenie seksualne.Właśnie o to mi chodziło, czyli jednak Seth spotka się z osobą "zaburzoną seksualnie", a osoba "zaburzona seksualnie" będzie się cieszyć i doceniać Setha.
Seth napisał(a):2. Nie. Nie ma czegoś takiego jak orientacja seksualna. Wszystko poza heteroseksualizmem jest zaburzeniem seksualnym. Co nie znaczy że wszystko poza nim na być penalizowane czy potępiane. Sam homoseksualizm jak długo nie idzie wraz z ideologią żadająca bezwarunkowej akceptacji i próbującej nagiąć całe społeczeństwo pod widzimisie gejów, jest moralnie obojętny.Już naprawdę nie musisz dowalać z ideologią. Już wystarczająco mocno poniżyłeś Kiryła. Jest dokładnie tak jak mu pisałem.
Seth napisał(a):3. Normalny i prawidłowy do czego? Z punktu widzenia biologicznego celu seksu, to z pewnością nie. Nie zrobisz nikomu dziecka poprzez masaż prostaty, czyż nie? Z punktu widzenia upodobań łóżkowych, jest to technika seksualna jak każda inna. Co kto lubi. Ty lubisz masować prostaty za pomocą penisa, ja lubię co innego.Kirył cię z powodu innych upodobań nie nazywa ani "zboczeńcem", ani "seksualnie zaburzonym", a ty jego owszem. Na tym polega różnica, już tak zupełnie abstrahując, że rozmijasz się z faktami medycznymi w całej rozciągłości.
Seth napisał(a):Jak długo to zostaje wyłącznie w sypialni i nikt od tego nie cierpi, jest to moralnie indyferentne.Obawiam się, że dla Kiryła twoje postrzeganie go jako człowieka "zaburzonego seksualnie" może być właśnie "moralnie indyferentne" :roll: