Katol napisał(a):Rozum również jest darem od Boga.No to wg mego rozumu on nie istnieje.
Katol napisał(a):To ,że odwrócony krzyż oznacza szatana i św Piotra to wcale nie znaczy ,że jest symbolem wszystkiego.Skoro świat nie składa się z dobra i zła to z czego Twym zdaniem?
Co mogłoby w prosty sposób go symbolizować?
Poza tym chodziło mi o to, że każdemu symbolowi można przypisać każde znaczenie.
Katol napisał(a):Korzystamy ze wszystkim możliwych środków .Nie wszystko.
Wszystko jest ważne.
Mnie np. nie obchodzi z kim ślub wzięła ta czy owa znana osoba ani któe z kolei mają dziecko.
Katol napisał(a):Ale skoro książka jest łatwo dostępna i napisana przez uznaną biblistkę to może jednak warto byłoby z niej skorzystać.Ok możliwe jednak, że po pierwszych stronach stwierdzę, że szkoda czasu.
Więc albo pożyczę albo co - szkoda kasy na coś na co szkoda czasu.
Katol napisał(a):A moja odpowiedz była ironiczna.Nie zauważyłem, bo do wszystkiego podchodzisz z taką powagą...
Katol napisał(a):To nie jest żadnym uzasadnieniem.A tam, wkleiło mi się automatycznie.
Może dlatego robią taki myk by nie było wyrwane z kontekstu?
Katol napisał(a):Tam jest trochę więcej materiałów ,opracowań naukowych.No na tych filmikach są ludzie co studiują biblię dogłębnie więc na pewno przerobili te materiały i opracowania.
Ale masz wolną wolę i możesz wyrazić swoją opinie na podstawie filmików z youtube i forum .Dogłębna wiedza wymaga wysiłku.
W tym wypadku są wiedzą z nich w pigułce.
Podjęli wysiłek za mnie.
Katol napisał(a):Dobrze jednak byłoby myśleć ,że jednak aż tak dużo nie wiem.A ja chciałbym wiedzieć jak najwięcej o wszystkim.
Katol napisał(a):Tak to prawda ,jednakże w czasach obecnych możemy zaobserwować pewne różnice.Cofając się w czasie ,te różnice będą większe.Głownie odnośnie obyczajowości choć niekoniecznie charakteru.
Kiedyś byli gladiatorzy a dziś mamy MMA, boks itp.
Więc pewne rzeczy wcale się nie zmieniły.
Nie gań innych ani nie potępiaj ich. Bądź ostrożny tylko w swoim braku szczerości.
Czemu "Alfy i Omegi" nie mają własnego życia i przejmują się co w sieci piszczy?
Czemu "Alfy i Omegi" nie mają własnego życia i przejmują się co w sieci piszczy?