GoodBoy napisał(a):Po pierwsze wyrywasz zdania PTS z kontekstu.Mamy czarno na białym definicję pokrywającą się z definicją słownikową a ty mi zarzucasz jakieś wyrywanie z kontekstu, którego niczym nie poparłeś?
GoodBoy napisał(a):Wreszcie po czwarte "statystyki" exodima są tylko jego słowami bez pokrycia i zostały zmiażdżone w ostatnim akapicie cytowanego stanowiska PTS.Rzecz jasna niczego tam nie ma co się odnosi do statystyki. Po co kłamiesz skoro sam wrzuciłeś tekst i można to w ciągu chwili zweryfikować? :roll:
GoodBoy napisał(a):Natomiast pedofile nie posiadają orientacji seksualnej, ponieważ pedofilia nie jest orientacją seksualną.??? :8O:
A co ma jedno do drugiego? Pedofilia nie wyklucza posiadania orientacji seksualnej. Skoro nią nie jest to nie są to cechy leżące na tej samej lini.
Widziałeś listę parafilii seksualnych? Tym jest właśnie pedofilia. Obok niej są takie rzeczy jak np. fetyszyzm czy masochizm. Czy fetyszyści i masochiści
nie posiadają orientacji seksualnej?
Co ciekawe jedna z parafilii tzw. fetyszyzm transwestycyjny ma się (za wiki) wiązać z taką koniecznością:
"u osoby heteroseksualnej, ubieranie się w odzież właściwą osobie płci przeciwnej[40][41], zwykle bez realnego partnera, ale z wyobrażaniem sobie, że jest się też tym partnerem."
Sama ta definicja mówi nam, że parafilia nie wyklucza posiadania orientacji. A parafilią jest właśnie pedofilia.
GoodBoy napisał(a):Bycie pedofilem oznacza wyłączną i/lub dominującą preferencję niedojrzałych cech płciowych. Dlatego pedofil nie może być ani heterykiem, a nie gejem, gdyż ci ostatni nie posiadają preferencji wobec niedojrzałych cech płciowych.Już podawałem definicję homoseksualizmu. Nie mówi nam niczego o jakiejś niedojrzałości cech płciowych. Mówi nam o pociągu do osób tej samej płci.
Może cię oświecę, ale ludzi dzieli się na płci już w wieku płodowym o czym świadczą cechy płciowe charakterystyczne dla danej płci. I te cechy można wyróżnić na każdym etapie życia. Człowiek nie otrzymuje płci dopiero po osiągnięciu dojrzałości.
Ludzie, czy ja naprawdę muszę uczyć takich elementarnych rzeczy?
"Łatwo jest mówić o Polsce trudniej dla niej pracować jeszcze trudniej umierać a najtrudniej cierpieć"
NN
NN